5.1 C
Čakovec
1. listopada 2024
Međimurje Press
Udruge

Izlet Udruge za sindrom Down Međimurske županije na Kalnik

ZAJEDNICA ŠPORTSKIH UDRUGA I SAVEZA MEĐIMURSKE ŽUPANIJE I HRVATSKI OLIMPIJSKI ODBOR NAGRAĐUJU KREATIVNE SPORTAŠE I REKREATIVCE

UDRUGA ZA SINDROM DOWN MEĐIMURSKE ŽUPANIJE NA KALNIKU

Prekrasno gorje Kalnik, na granici između Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije bilo je mjesto izleta članova Udruge za sindrom down Međimurske županije. No, izlet nije bio rezultat dogovora članova Udruge već nagrada koju je osigurala Zajednica športskih udruga i saveza Međimurske županije. Naime, krovna međimurska sportska organizacija tijekom Europskog tjedna sporta 2020. godine pozvala je brojne udruge i grupe na sudjelovanje u nagradnoj igri.

Svi koji su se bavili sportom, rekreirali, trčali ili igrali trebali su se snimiti i svoje uratke poslati Zajednice. Za tri najbolja uratka, u suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom osigurane su nagrade. Prva nagrada je bila izlet na Kalnik, a upravo je onaj kojeg su snimili članovi Udruge za sindrom Down Međimurske županije bio najbolji. Ana Ivanek Kovačević voditeljica sportskih programa u projektu „Dobar kao Down” kazala je kako se u sklopu projekta djeca s posebnim potrebama socijaliziraju. „Naš cilj je da se što više kroz sportske aktivnosti uključimo u sportski život Čakovca i Međimurja.

Kada smo vidjeli natječaj Zajednice odlučili smo svima pokazati što sve radimo, da vježbamo kroz cijelu godinu i baš nam je drago da je naš video proglašen najboljim” istaknula je. Budući da epidemiološke prilike nisu dopuštale konzumiranje nagrade, to je tek omogućeno odlukom Stožera civilne zaštite krajem svibnja, pa je tako izlet organiziran tek na praznik Tijelova, 3. lipnja ove godine. Svi sudionici videa i voditelji sportskih programa dobili su besplatni ručak u Planinarskom domu Kalnik i razgledavanje Starog grada Kalnik. Predsjednik Udruge Nenad Štrek kazao je kako je najbolji dio djeci ipak bila vožnja autobusom. „Zbog cijele situacije oko pandemije koronavirusa dugo nismo bili na druženju, a još duže se nismo vozili pa je ovaj izlet bio pun pogodak” rekao je i dodao kako su s djecom išli i roditelji pa je cijeloj uspješnoj priči dodana i obiteljska nota.

Posebno je pohvalio doprinos Zajednice športskih udruga i saveza Međimurske županije koja je sve odlično organizirala kao i tajnika Zajednice Tomicu Jakopca koji je bio vodič cijeloj grupi. Jakopec je izjavio kako Zajednica provodi brojne programe koji su namijenjeni uključivanju stanovništva, a posebno najmlađih u sport. „Posebna niša su i programi namijenjeni djeci s posebnim potrebama i zaista nas veseli što možemo biti na usluzi i pomoći” izjavio je tajnik i dodao kako se osim povoljne epidemiološke situacije sudionicima izleta smilovalo i vrijeme pa su svi uživali u prekrasnom lipanjskom danu.

Ana Ivanek Kovačević pak je poručila kako je izlet osim uživanja ponudio i jedno pozitivno životno iskustvo. „Bilo je odlično, svi su bili jako zadovoljni, a i naučili su da ako se za nešto potrudiš da to neće proći nezamijećeno” poručila ja. Sam izlet bio je financiran iz programa Hrvatskog olimpijskog odbora „Promicanje sporta i olimpizma u cilju očuvanja zdravlja i poticanja zdravstvenog turizma u lokalnim sredinama”, a na koji se uspješno prijavila Zajednica športskih udruga i saveza Međimurske županije.

(tj)

Vezani članci

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Najnovije vijesti iz Međimurja