Međimurje Press
Kultura i obrazovanjeVijesti

Nagrade najboljim mentorima na školskim natjecanjima, susretima i smotrama!

U zgradi Scheier danas je  održana svečanost podjele nagrada najboljim mentorima osnovnih i srednjih škola na školskim natjecanjima, susretima i smotrama održanim u školskim godinama 2019./2020. i 2020./2021.

Zamjenik župana Josip Grivec tom je prilikom naglasio kako ga veseli prilika da se mogu nagraditi mentori, ali i čestitati na prijekornomn trudu da uz redovnu nastavu odvajaju i svoje slobodne vrijeme za opću korist. Svi znamo što znači obrazovanje, a Međimurska županija u maksimalnim okvirima potiče upravo taj segment društva.

Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i kulturu Međimurske županije dr.sc.Blaženka Novak prof. istakla je kako današnja manifestacija obuhvaća mentore iz prošle i pretprošle godine, je ista nije odražana prošle zbog epidemiološke situacije. Danas nagrađujemo 250 mentora od kojih neki primaju nagrade za prošlu i pretprošlu godinu. Tradiciju dodjele nagrada Međimurska županija ove godine provodi pod naslovom “Umjetnici i učitelji”. Naime, svake godine naši akademski umjetnici predlože nam svoja djela od kojih onda odaberemo uspješna i poklonimo najboljim mentorima. Za danas su odabrana djela Ruse Trajkove i Krešimira Hlebeca koji su i nastavnici u našim školama.

Jedan od dobitnica i mentorica Silvija Kosec učiteljica razredne nastave i učitelj savjetnik iz OŠ Prelog tom je prilikom rekla:

“Moji učenici prvog i drugog razreda plasirali su se na državnu smotru iz Građanskog odgoja i obrazovanja. Bio je to naporan rad u doba koronavirusa i neodustajanja. Svaka nagrada i priznavanje našeg truda je hvalevrijedno i zahvaljujem Međimurskoj županiji na prepoznavanju rada svih naših mentora u međimurskim školama”.

(rd)

Vezani članci

Komentirajte

Najnovije vijesti iz Međimurja