Međimurje Press
Kultura i obrazovanje

PJEVAČKI ZBOR JOSIP ŠTOLCER SLAVENSKI ČAKOVEC APSOLUTNI POBJEDNIK U LISINSKOM

U Zagrebu je ove nedjelje održano 16. Natjecanje hrvatskih pjevačkih zborova u organizaciji Glazbenog podija Centra za kulturu Trešnjevka.

Natjecanje se odvijalo u dva dijela. Prvi je održan 21.06. a drugi  11.12.2022. godine. Zborovi  su se natjecali u nekoliko kategorija: dječji zborovi, vokalni sastavi, komorni zborovi, zborovi sa zadanim programom i zborovi sa slobodnim programom. Uz čakovečki zbor Josip Štolcer Slavenski koji nastupio u dvjema kategorijama, Međimurje su predstavljale i članice Ženske vokalne skupine STRIDONE iz Štrigove  koje su u svojoj kategoriji malih vokalnih sastava osvojile Srebrno priznanje.

Apsolutni pobjednici ovog natjecanja su članice i članovi Pjevačkog zbora Josip Štolcer Slavenski koje je uspješno vodila njihova dirigentica Senka Bašek,  koji su osvojili  ZLATNA PRIZNANJA u dvjema kategorijama : kategorija A-zadani program (94,66 bodova) i kategoriji B – slobodni program (99,33 boda). Ovo je bio ujedno i najveći broj osvojenih bodova  jednog zbora u svim kategorijama na ovogodišnjem natjecanju te je  „SLAVENSKOM“  pripala i laskava titula ukupnog POBJEDNIKA 16. NATJECANJA  HRVATSKIH PJEVAČKIH ZBOROVA – ZAGREB 2022.

No tu nije kraj lijepim vijestima s ovog natjecanja. Za najbolju izvedbu skladbe hrvatskog autora , Hrvatsko društvo skladatelja dodjeljuje posebnu nagradu koja je ove godine pripala čakovečkom zboru za izvedbu skladbe „SLEPAČKA“ Josipa Štolcera Slavenskog , čije ime ovaj zbor s ponosom nosi.

Izniman rezultat ovog čakovečkog zbora koji već godinama spada u sam vrh hrvatskog zborskog pjevanja.

Zbor će kao Pobjednik ovog natjecanja nastupiti na GALA KONCERTU ZLATNIH ZBOROVA HRVATSKE početkom ožujka 2023. u velikoj Koncertnoj dvorani Vatroslava  Lisinskog.

Dejan Buvač

Vezani članci

Komentirajte

Najnovije vijesti iz Međimurja