Međimurje Press
Udruge

Studenti/maturanti – djeca članova Udruge primila prijenosna računala

Realiziran je  projekt Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata Republike Hrvatske  pod nazivom  „Pomozimo studentima-maturantima  djeci hrvatskih branitelja kupnjom prijenosnih računala“, kako bi im se olakšalo njihovo studiranje. Projekt se financira prikupljenim sredstvima od dobrih ljudi – donatora kao i iz sredstava Ministarstva hrvatskih branitelja.

Dana 6. lipnja  u restoranu Gastro globus na Zagrebačkom velesajmu u nazočnosti Predsjednika UDVDR RH dr.sc Slavka Barića, gen.puk u miru, glavnog tajnika Marina Gregorovića, brig. u miru i  donatora uručeno je 49  prijenosnih  računala studentima-maturantima –  djeci hrvatskih branitelja – članova Udruge za ovu 2024. godinu. Svečanost podjele uveličao je i proslavljeni kapetan nogometne reprezentacije Hrvatske gosp. Zvonimir Boban kao  i Mali bend orkestara Hrvatske ratne mornarice s prigodnim domoljubnim pjesmama.

Na dodjeli je sudjelovala i delegacija naše Podružnice  na čelu s predsjednikom gosp. Stjepanom Horvat i dopredsjednikom gosp. Josipom Jezernikom  sa djecom dobitnicima računala. Iz Međimurja je do sada u okviru ovog projekta koji se provodi od 2008. godine prema kriterijima izvrsnosti i socijalnog statusa prijenosna računala primilo trideset troje  studenata/ maturanata, a ove  godine njih još troje:

  1. GORAN MIHALKOVIĆ iz Šenkovca student 1. godine Anglistike i informacijskih znanosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.
  2. VINKO FUNDAK iz Kotoribe učenik Srednje škole Čakovec smjer medicinski tehničar.
  3. LANA STUPAR iz Totovca učenica Srednje škole Čakovec smjer medicinska sestra.

Međimurskim studentima  dva računala je doniralo poduzeće HS produkt d.o.o. iz Karlovca i jedno računalo poduzeće Šestan Busch d.o.o iz Preloga, na čemu im od srca u ime studenata/maturanata  i roditelja  zahvaljujemo.

Projekt će se nastaviti i u idućoj školskoj/akademskoj godinu.

Foto: S.Horvat i J.Jezernik

Tajnik podružnice

DRAŽEN TKALEC, struč.spec.ing.admin.chris.

 

 

Vezani članci

Komentirajte

Najnovije vijesti iz Međimurja