Međimurje Press
Moda

Dizajnerica osebujnog modnog izričaja

Dajana Mikloš je dizajnerica osebujnog stila koja svoji rad temelji na čistoj i neiscrpnoj energiji. Svoje modne komade izlagala je na različitim revijama poput Best model i Lice godine grada Zagreba, Miss Neretve, Miss Splitsko- Dalmatinske županije itd. Njezine radove je tijekom showa „Ljubav je na selu“ nosila Nikolina Kunović.

Naglašavate da je vaš umjetnički  rad drugačiji. Što je to u vašem pristupu što se razlikuje od ostalih?

Etiketiran je pod ” drugačiji ” jer su to nesvakidašnji komadi, poput kostima za kupanje od perja ili izrezanih cd- ova. Volim se igrati spajajući naizgled nespojivo. Od konkurenata me izdvaja i cijena, za koju se trudim da je vrlo pristupačna koristeći pri tom reciklirane materijale sudjelujući tako i o očuvanju naše planete.

Kada je riječ o modi što to utječe na Vas?

Moja mašta je glavni okidač u izradi mojih kreacija, nekada ni sama ne znam kada počnem kako će  izgledati konačni rezultat, znam da nestajem dok ga ne dovedem do najbolje verzije.

Biste li rekli da ima vrlo otkačen krug ljudi oko sebe?

Imam mnogo prijatelja iz svijeta umjetnosti koji osim što moj rad podržavaju često me i inspiriraju, ali nemaju svi potrebnu hrabrost za nositi ekstravagantne komade iz moje radionice

Opišite nam svoj osobni stil odijevanja.

Moj osobni stil se zapravo ne može opisati jer ja eksperimentiram sa mnogo stilova kombinirajući ih po vlastitom raspoloženju. Kako se osim modom bavim i glumom zaista mogu ući u bilo koju ulogu. Samodopadno ću kazati da mi svi stilovi jednako dobro pristaju.

 

Koji su po vama najbolji trendovi u ovom trenutku na sceni?

Obožavane traperice dubokog struka, kaubojske čizme, jakne s resicama, šeširi … I sve to u svim bojama koje možete zamisliti.

Koje povijesno razdoblje vezano uz modu Vam je najdraže? 

Ovo sada. Volim da živim u trenutku. Možda i ja jednog dana uđem u povijest mode. Jedno je sigurno a to je da se moda uvijek ponovo vrati i postane ponovo must have, pa je vrlo ekonomično neke od najdražih komada sačuvati za budućnost.

 

 

Tko je vaša ikona stila?

Ja bi se usudila reći da je to svaka žena koja drži do sebe.

 

Postoji li neki savjet koji biste podijelili s nama?

Koristite svoju maštu da bi vam život imao boje. I dođite na moj Instagram profil da zajedno bojamo @ design_dajanamiklos.

Razgovarala: Ivana Radiković

Vezani članci

Komentirajte

Najnovije vijesti iz Međimurja