Međimurje Press
Grad Čakovec

POŠTUJTE NAŠE ZNAKOVE

Policijska uprava međimurska, u suradnji s Auto klubom Čakovec, Gradom Čakovcem i Savjetom za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije, danas je na Trgu Republike u Čakovcu, provela preventivnu akciju “Poštujte naše znakove”

Preventivna akcija provedena je uz prometno-preventivnu akciju Auto kluba Čakovec “Sigurno u školu s HAK-om” te uz projekt “Naj-akcija” koordinacijskog odbora “Grad Čakovec-prijatelj djece”.

Uz policijske službenike Policijske uprave međimurske i predstavnike Auto Kluba Čakovec te predsjednicu Darinku Tompoš, predstavnike  Crvenog križa, akciju su pratili i gradonačelnica Grada Čakovca, Ljerke Cividini i zamjenik župana Josip Grivec.

Učenicima prvih razreda I.,II., III. Osnovne škole Čakovec i Osnovne škole Ivanovec te Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec, njih ukupno 196, na Trgu Republike u pratnji učitelja, na prostoru ispred Centra za kulturu uzvanici su održati kratke pozdravne govore, nakon čega su policijski službenici i predstavnici Auto kluba Čakovec, učenike podijeliti u grupe. Svakoj grupi održano je kratko predavanje na temu sigurnog sudjelovanja u prometu i opasnostima koje im prijete, te prezentirano sigurno kretanje prometnicama u svojstvu pješaka na poligonu, koji su sadržavati prometne znakove, zebre, semafor i dr.

Tijekom preventivne akcije profesorica Graditeljske škole Čakovec, Tanja Karas, s učenicima škole održala je likovnu radionicu za učenike Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec na temu sigurnosti u prometu. Likovni radovi će se naknadno izložiti u prostorima Policijske uprave međimurske. Također, tijekom programa djecu su zabavljati i animirati maskote zebre (“Prugi”), dok je Auto klub Čakovec za ovu priliku osigurao okrjepu za svakog sudionika akcije.

Napomenimo da je Savjet za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije za svakog prvoškolca s područja Međimurske županije (ukupno 1122 prvašića), osigurao reflektirajući ruksak koji će primiti od strane policijskih službenika tijekom posjete školama.

(rd)

Vezani članci

Komentirajte

Najnovije vijesti iz Međimurja