Međimurje Press
Policija

Info PU međimurske za četvrtak, 3. listopada 2024. godine

Najava cjelotjedne akcije “Distrakcija – pojas i mobitel”

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/policija grb.jpg

Ova akcija usklađena je s akcijama ROADPOL-a za 2024. godinu te će se u razdoblju od 7.do 13. listopada provesti na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj

U razdoblju od 7. do 13. listopada policijski službenici svih policijskih postaja na području Policijske uprave međimurske pojačano će nadzirati korištenje sigurnosnog pojasa te upotrebu mobitela tijekom vožnje.

Ova akcija usklađena je s akcijama ROADPOL-a za 2024. godinu, a sukladno navedenom terminu provodi se na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj.

U četvrtak, 10. listopada 9 do 14 sati provest će se ciljana akcija u suradnji s Policijskom upravom varaždinskom i Policijskom upravom koprivničko-križevačkom.

Tijekom akcije pojačano će se nadzirati vozači koji koriste mobitel tijekom vožnje te nisu vezani sigurnosnim pojasom. Ujedno, nadzirat će se korištenje sigurnosnog pojasa svih putnika u motornim vozilima. Također, policijski službenici sankcionirat će svako grubo kršenje prometne discipline, kao i ostale prekršaje koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama.

Višestruki recidivist u počinjenju kaznenih djela protiv imovine, osumnjičen za krađu te predan pritvorskom nadzorniku

Protiv osumnjičenog 26-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela krađe, podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu te je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 26-godišnjakom utvrđeno je da je počinio kazneno djelo krađe.

Naime, sumnja se da je osumnjičeni u petak, 20. rujna ove godine oko podneva u Nedelišću, iz stalka za bicikle ispred trgovine mješovitom robom u Ulici maršala Tita, ukrao otključani muški bicikl, kojeg je koristio 32-godišnjak. Materijalna šteta procijenjena je na oko 400 eura.

Tijekom kriminalističkog istraživanja čakovečki policajci pronašli su ukradeni bicikl te ga vratili 59-godišnjem vlasniku.

Protiv osumnjičenog 26-godišnjaka, višestrukog povratnika u počinjenju kaznenih djela protiv imovine, podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu te je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

Tridesetčetverogodišnjakinja osumnjičena za krađu otpadnog metala

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/Grb MUP jakna.jpg

Protiv osumnjičene 34-godišnjakinje zbog počinjenja kaznenog djela krađe, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 34-godišnjakinjom utvrđeno je da je počinila kazneno djelo krađe.

Sumnja se da je početkom rujna ove godine u Toplicama Sveti Martin, Izvorskoj ulici, iz metalnog kontejnera za odlaganje metala, ukrala nekoliko stotina kilograma otpadnog nehrđajućeg čelika (INOX) i aluminija (radijatori, razni metalni kotlovi, stari inventar restoranske kuhinje i dr.). Materijalna šteta prema izjavi odgovorne osobe oštećenog trgovačkog društva iz Toplica Sveti Martin, procijenjena je na više stotina eura.

Tijekom istraživanja policijski službenici Policijske postaje Mursko Središće pronašli su dio ukradenih predmeta koje su vratili predstavniku oštećenog trgovačkog društva.

Protiv osumnjičene 34-godišnjakinje zbog počinjenja kaznenog djela krađe, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

U Toplicama Sveti Martin iz kontejnera ukraden otpadni nehrđajući čelik i aluminij

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Najnovije vijesti iz Međimurja