Međimurje Press
Kristina Gita Kavran

Ljubav je misterij!

Piše: KRISTINA GITA KAVRAN

Postoji plutajuća zabluda o ljubavi, da ona mora biti ovo ili ono. Definicija ljubavi onoliko je koliko i ljudi. Ne postoji samo jedna istina ljubavi. Onoliko koliko ima istina, ima i laži. Ono što je nekome slika ljubavi, drugome je ta ista slika laž. Ne ograničavajte se samonametnutim uvjerenjima, dozvolite si vidjeti širu sliku i tako izbjegnite mogućnost ranjenoga ljubavnog života.

Ljubav je oduvijek misterij. Definirati su je pokušavali veliki mislioci od vremena antike pa sve do danas, no uvijek ponestane pravih riječi i dovoljno učinkovitih pojmova da se pojava ljubavi jasno definira i tako ostaje u vječnom oblaku tajanstvenosti. No ljubav ne postoji tu da je se raščlanjuje i pokušava kategorizirati. Ljubav je tu da je se živi i proživljava u svim nijansama, jer svakog dana uranja nas u nešto novo, nepoznato, a njoj sasvim normalno i prirodno. Jedina joj je misija činiti nas boljima i hraniti naše neispunjenosti. Nikako joj nije do toga da nas uvlači u borbe s vjetrenjačama i lomi u olujama patnje. Ljubav je vrijednost koja u svakodnevnom životu ima jednu od najznačajnijih važnosti jer je središte svega u našem životu. Bez ljubavi nema radosti. Bez ljubavi nema zahvalnosti. Bez ljubavi nema nade. Bez ljubavi nema vjere. Temelj svega je ljubav. I onog dobrog i onog manje dobrog. Sve u svojoj srži sačinjeno je i polazi od snažnog izričaja i postojanja ljubavi. Postojanje univerzalne sveprisutne ljubavi život je sam po sebi. Jer život nastaje iz ljubavi.

Ljubav nije stvar. Ljubav je dio nas. Ona ne postoji izvan nas. Uvijek je dio živog bića koje voli. Problem nastaje kad slika ljubavi koja je u nama bude projicirana u nekog ili nešto na način koji ne odgovara stvarnosti slike ljubavi u tom nekom preko nas. To se dogodi kad zaboravimo da ljubav nije predmet, ljubav je ekspresija emocije u nama. Ljubav znači voljeti.

A voljeti je nešto što mi činimo i dio je nas, a ne dio nečeg izvan nas. Stoga, otvorite širom vrata svoga srca i volite cijelim svojim bićem.

Foto: Snaga namjere

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja