Međimurje Press
Kristina Gita Kavran

Prava ljubav kombinacija je mnogih osjećaja!

Piše: KRISTINA GITA KAVRAN

Prava ljubav kombinacija je mnogih osjećaja. I ponekad može djelovati vrlo zbunjujuće, no bez obzira na sve, ljubav je sama po sebi potpuno savršena. Čovjek je zbog svojih strahova i očekivanja deformira i pretvara u nešto što nikad nije bila.

Tako, na primjer, ljubomora proizlazi iz straha od gubitka, spočitavanja i predbacivanja, dolazi od straha da nas osoba koju volimo ne vidi i ne cijeni dovoljno, kritiziranje dolazi od potrebe da nekog mijenjamo u sliku osobe kakvu smo zamislili u svojoj glavi i slično. Svi ovi bolni koraci imaju zajedničkog prijatelja, a njegovo je ime nesigurnost. Svatko tko vidi i zna svoju vrijednost i nema osjećaj da nije dovoljno dobar, dovoljno snažan, hrabar, lijep, pametan s tim neće imati problem… a sad, ako si i ti među njima, pozivam te da se s vremena na vrijeme podsjetiš da se ljepota nalazi u svakom oku promatrača na drugačiji način i da prava ljubav u svom srcu ne da ne vidi mane i propuste, koje ionako imamo baš svi na ovom svijetu, i nitko nije iznimka, već da sve ono što ti smatraš svojim nedostacima i manjkavostima, ona prihvaća i razumije. Prava ljubav voli i ono što za tebe predstavlja manje lijepo i manje ugodno. Onaj tko istinski voli, oprašta s razumijevanjem, voli bezuvjetno bez obzira na sve, no to ne znači da takva ljubav dozvoljava da je gaziš, omalovažavaš, podcjenjuješ, prijetiš joj se ili se njome igraš… Ne, prava je ljubav mudra i ona ne dovodi svoju vrijednost u pitanje, ona čini sve da do takvih stvari niti ne dolazi. Ona je nježna, topla, draga, vedra, puna pozitive i razumijevanja, strpljiva, a kad treba, pokaže i zube, ali na način da nikoga ne ugrožava niti povrjeđuje. Prava ljubav prije svega štiti, pazi i poštuje samu sebe, a u isto vrijeme i sve one oko sebe. No prije svega, sebe, jer ako naruši svoj mir i svoju snagu, neće uvijek moći održati stanje koje joj je potrebno da održi ravnotežu i da svojim postojanjem hrani i podiže. Onaj tko nosi čistu, iskrenu ljubav u svom srcu iscjeljuje i sebe i sve one oko sebe. I ne povodi se onim: „oko za oko“. Ljubav je potpuno svoja kad joj se oko vrata ne stavljaju zapreke, ljubav treba slobodu i nesputanost, da bi mogla biti autentična i kreativno maštovita, jer jedino ljubav može tminu obojati čarolijom najsjajnijih boja. Ljubav će otjerati mrak i najgore zlo, ako joj dozvolite da ima svoj vlastiti prostor, imat će osjećaj da je podržana poput ptice u letu i nema toga što neće učiniti za vas i za sve koji se nađu oko nje. Ljubav je jedini savršeni odgovor i jedino rješenje za svaki problem ili izazov u kojem se nađete. Pronađi tu pravu ljubav u sebi, jer vjeruj, imaš je i ti. I budi ta ljubav, živi tu ljubav i proširi je u svaki kutak na koji naiđeš. Čini to bezuvjetno, jer jedino kad je dijeliš bezuvjetno, ona se umnožava i vraća se poput bumeranga na nebrojene i neslućene načine. Ako univerzalna ljubav i univerzalna inteligencija koja se nalazi svuda oko nas i u nama, samo mrvicu nanjuši da s ljubavlju manipuliraš ili je procjenjuješ i kalkuliraš, sve oko tebe može se u trenu kad najmanje očekuješ srušiti i urušiti na tebe poput kule od karata.

Pozivam te stoga – voli bezuvjetno, širi ljubav bezuvjetno i ono što će tvoje oči gledati kao zasluženu nagradu bit će samo ljubav, razumijevanje, mir… sve ono što ljubav i jest. Ne podcjenjuj snagu i veličinu ljubavi jer ona ne podcjenjuje tvoju. Budi ljubav i voli bezuvjetno.

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja