6.2 C
Čakovec
30. rujna 2024
Međimurje Press
Županija

Rekonstrukcija Odjela dječje i abdominalne kirurgije Županijske bolnice Čakovec!

Lijepo je započeti mandat ravnatelja Bolnice s ovako velikim i kvalitetnim projektom te se zahvaljujem osnivaču, Međimurskoj županiji na pomoći pri realizaciji projekta. Osim abdominalne kirurgije i poboljšanja usluga za pacijente tog odjela, poboljšat ćemo zdravstvene usluge i uvjete boravka za naše najmlađe pacijente – rekao je jučer, 30. kolovoza ravnatelj ŽB Čakovec Igor Šegović pri potpisivanju Ugovora za javnu nabavu s Majom Đurkin Međimurec, direktoricom ponuditelja Đurkin d.o.o. Ukupna vrijednost radova iznosi 3.699.557,68 kuna s pdv-om.

Projekt rekonstrukcije Odjela dječje i abdominalne kirurgije nastavak je investicijskog ciklusa koji smo započeli prije nekoliko godina, a ulaganja nastavljamo energetskom obnovom Županijske bolnice Čakoveckazao je župan Matija Posavec, dodajući da je rekonstruiran Odjel traumatologije, Odjel vaskularne kirurgije i urologije, Paviljon III, odnosno stara interna te je s ponosom istaknuo da je Međimurje nedavno dobili i prvog dječjeg kirurga u povijesti naše bolnice, dr.med. Svena Pala koji djeluje upravo na Odjelu dječje i abdominalne kirurgije na kojem se godišnje odradi čak 1000 operacija, a ovim zahvatom omogućit će se još kvalitetnije obavljanje zdravstvenih usluga.

Zub vremena dotaknuo je i naš Odjel stoga mi je veliko zadovoljstvo što će biti temeljito rekonstruiran na razini svjetskih klinika čime će se poboljšati zdravstvena skrb za naše pacijente na najviši mogući nivo – naglasio je pročelnik Službe kirurških djelatnosti dr.med. Dražen Krištofić.

Rekonstrukcijom dobit će se moderni prostori za smještaj pacijenata. Među ostalim, pojasnila je pročelnica UO za zdravstvo i socijalnu skrb Međimurske županije Sonja Tošić-Grlač, uredit će se sobe za djecu s prozirnim staklenim pregradama za kompletan nadzor i mogućnost boravka roditelja te sobe za intenzivni nadzor.

Napomenimo da je u Čakovcu Odjel dječje i abdominalne kirurgije izgrađen daleke 1973. godine. Predviđeni rok rekonstrukcije planiran je u roku od 60 dana.

(rd)

Vezani članci

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Najnovije vijesti iz Međimurja