Međimurje Press
Političke stranke

Boška Ban Vlahek izabrana za potpredsjednicu saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina

Hrvatski sabor izglasao je u petak imenovanje Boške Ban Vlahek, saborske zastupnice SDP-a iz Čakovca na mjesto potpredsjednice Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina.

„Velika mi je čast preuzeti ovu odgovornu funkciju. Predano ću raditi na unapređenju zaštite ljudskih prava kao i prava nacionalnih manjina u našoj zemlji. Pozivam sve građane da mi se obrate sa svojim problemima i prijedlozima kako bismo zajedno gradili pravednije društvo“, izjavila je tom prilikom Ban Vlahek.

Nadodala je kako taj Odbor igra ključnu ulogu u osiguravanju da se glasovi svih građana čuju i poštuju, te da se svaka osoba osjeća sigurnom i zaštićenom, bez obzira na svoje porijeklo ili vjerovanja.

„U vremenu kada su ljudska prava često ugrožena, a manjine suočene s diskriminacijom i na udaru govora mržnje važno je imati tijelo koje aktivno radi na njihovoj zaštiti i promociji,” naglasila je zastupnica.

Među brojnim ulogama Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina su ostvarivanje i zaštita ljudskih prava i sloboda, prava nacionalnih manjina i predlaganje mjera za njihovo ostvarivanje, provedba potvrđenih međunarodnih akata koji uređuju zaštitu ljudskih prava, surađuje sa znanstvenim i stručnim te Vladinim i nevladinim organizacijama koje djeluju na području zaštite ljudskih i etničkih prava, kao i s tijelima parlamenata drugih država.

Foto: Pixell

SDP Međimurske županije

 

Vezani članci

Komentirajte

Najnovije vijesti iz Međimurja