Međimurje Press
Policija

Edukacija čakovečkih prvašića u sklopu preventivne akcije “Poštujte naše znakove”

Policijska uprava međimurska, u suradnji s Auto klubom Čakovec, Gradom Čakovcem i Savjetom za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije, sutra 19. rujna od 10 do 12 sati na Trgu Republike u Čakovcu, provesti će preventivnu akciju “Poštujte naše znakove”.

Preventivna akcija provodi se uz prometno-preventivnu akciju Auto kluba Čakovec “Sigurno u školu s HAK-om” te uz projekt “Naj-akcija” koordinacijskog odbora “Grad Čakovec-prijatelj djece”. Cilj akcije je educirati djecu za sigurno kretanje prometnicama.

Uz policijske službenike Policijske uprave međimurske i predstavnike Auto Kluba Čakovec te predsjednicu Darinku Tompoš, od gostiju i uzvanika očekuje se dolazak župana Međimurske županije, Matije Posavca te gradonačelnice Grada Čakovca, Ljerke Cividini.

Nakon dolaska učenika prvih razreda I.,II., III. Osnovne škole Čakovec i Osnovne škole Ivanovec te Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec, njih ukupno 196, na Trg Republike u pratnji učitelja, na prostoru ispred Centra za kulturu uzvanici će održati kratke pozdravne govore, nakon čega će policijski službenici i predstavnici Auto kluba Čakovec, učenike podijeliti u grupe.

Svakoj grupi održat će kratko predavanje na temu sigurnog sudjelovanja u prometu i opasnostima koje im prijete, te će prezentirati sigurno kretanje prometnicama u svojstvu pješaka na poligonu, koji će sadržavati prometne znakove, zebre, semafor i dr.

Prilikom provođenja predavanja djeci će se sredstvima Grada Čakovca, Savjeta za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije, Auto kluba Čakovec i Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske, dijeliti promidžbeni materijali, također će Auto klub Čakovec predvidjeti i HAK bojanke sudionike.

Ujedno, tijekom preventivne akcije profesorica Graditeljske škole Čakovec, Tanja Karas, s učenicima škole održat će likovnu radionicu za učenike Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec na temu sigurnosti u prometu. Likovni radovi će se naknadno izložiti u prostorima Policijske uprave međimurske. Također, tijekom preventivnih djecu će zabavljati i animirati maskote zebre (“Prugi”), dok je Auto klub Čakovec za ovu priliku osigurao okrjepu za svakog sudionika akcije.

Savjet za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije za svakog prvoškolca s područja Međimurske županije (ukupno 1122 prvašića), osigurao reflektirajući ruksak koji će primiti od strane policijskih službenika tijekom posjete školama.

Radovan Gačal

 

Vezani članci

Komentirajte

Najnovije vijesti iz Međimurja