17.2 C
Čakovec
27. rujna 2024
Međimurje Press
Društvo

„Jedna obitelj, jedan plan – međusektorska suradnja kao ključ rane intervencije u djetinjstvu“

Pozivamo Vas da nam se i ove godine svojim sudjelovanjem pridružite na kongresu pod nazivom „Jedna obitelj, jedan plan – međusektorska suradnja kao ključ rane intervencije u djetinjstvu“.

Kongres će se održati 11. i 12. listopada 2024. u prostorijama Centra za ranu intervenciju u djetinjstvu MURID, a sudjelovati možete uživo ili online. Kongres će biti obogaćen s tri plenarna izlaganja te predavanjima i panel raspravama pozvanih predavača.

Sudjelovanje na Kongresu moguće je s poster izlaganjem ili bez njega, odnosno aktivno ili pasivno, a sve će biti bodovano od strane stručnih komora.

Link na obrazac za prijavu: MURID kongres

Različiti sektori različito definiraju samu ranu intervenciju u djetinjstvu te sukladno tome vode se različitim načelima i principima. Suradnja između sektora nije nigdje sustavno implementirana te se ona odvija na osnovama dobre volje entuzijastičnih pojedinaca. U većini slučajeva roditelji lutaju između sektora i mnogobrojnih usluga trošeći svoje vrijeme i energiju da shvate i udruže različite pristupe i ciljeve kako bi pomogli svome djetetu.

Na temelju dugogodišnjih studija utjecaja, početkom 2000.-te godine u svjetskoj praksi rane intervencije u djetinjstvu počinje transformacija pristupa te se sa tadašnjeg fokusa koji je bio na stvaranju niza usluga koje kvalificirani stručnjaci pružaju djetetu i članovima obitelji fokus premješta na stvaranje najboljih prilika za djetetovo učenje. Potpora roditeljskim kompetencijama, otkrivanje obiteljskih resursa te povezivanje i umrežavanje s resursima zajednice temelj su poboljšanja funkcionalne kvalitete života,
blagostanja obitelji i socijalne integracije u zajednicu.

Umrežavanje, suradnja, transdisciplinarnost i uključivanje roditelja kao glavnih partnera temelj su učinkovite i uspješne rane intervencije u djetinjstvu.

Glavni je cilj kongresa okupiti na jednom mjesto roditelje, donositelje odluka, praktičare različitih struka iz svih sektora koji slijede jedinstvenu i sveobuhvatnu viziju važnosti stvaranja integriranog i koordiniranog pristupa ranoj intervenciji u djetinjstvu.

Pozivamo vas da okupljanjem na kongresu, razmjenom iskustava i izazova te kreiranjem sljedećih koraka, preporuka i prijedloga rješenja izgradimo zajedno jedan snažan zajednički plan i stvorimo prilike za bolji početak svake obitelji.

Rezervirajte svoje mjesto na kongresu I

Pogledajte program kongresa

Otvori web stranicu kongresa

Filip Živaljić

Vezani članci

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Najnovije vijesti iz Međimurja