21.7 C
Čakovec
27. rujna 2024
Međimurje Press
Županija

Župan Matija Posavec novim prodekanima Odsjeka Učiteljskog fakluteta u Čakovcu poželio mnogo uspjeha u novoj akademskoj godini

Ususret početku nove akademske godine, župan Međimurske županije Matija Posavec primio je novoimenovanog prodekana Odsjeka Učiteljskog fakulteta u Čakovcu doc. dr. sc. Hrvoja Šlezaka, te prodekanicu za nastavu i studente u ovoj ustanovi izv. prof. dr. sc. Adrijanu Višnjić Jevtić.

Naši vrhunski stručnjaci u novu akademsku godinu i novo poglavlje Odsjeka Učiteljskog fakulteta ulaze s novim funkcijama, ali i s velikim iskustvom i bogatim znanstvenim radom, dok je dosadašnja prodekanica Odsjeka – prof. dr. sc. Blaženka Filipan-Žignić – imenovana dekanicom Učiteljskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Župan Posavec naglašava da je ovo prvi puta u dugoj povijesti visokoškolskog obrazovanja u Čakovcu da stručnjak s našeg područja bude imenovan dekanom ili dekanicom fakulteta, te izrazio ponos i zadovoljstvo što su zasluge naših sveučilišnih profesora prepoznate.

“Čestitam dekanici Filipan-Žignić, prodekanici Višnjić Jevtić i prodekanu Šlezaku s velikim zadovoljstvom jer sam siguran da će u povjesnicu našega Odsjeka, te Učiteljskog fakulteta u Zagrebu upisati nove, velike dosege te pomoći kolegama da u što boljim uvjetima obrazuju nove generacije učitelja i odgojitelja. Profesiorica Filipan-Žignić ostavila je dubok trag u Odsjeku u Čakovcu tijekom svog mandata prodekanice i visoko postavila razvojnu ljestvicu. Iskustvo novog prodekana Šlezaka, njegov znanstveni doprinos zajednici kao i iskustvo zamjenika ministra znanosti i obrazovanja i državnog tajnika iz ranijeg dijela karijere, zasigurno će biti dragocjen izvor novih ideja i smjernica razvoja ustanova. Jednako tako, profesorica Višnjić Jevtić koja je svojim znanstvenim radom pozicionirala Međimurje kao lidera u ranom i predškolskom odgoju, dat će Odsjeku novu snagu i biti oslonac studentima ”, istaknuo je župan Matija Posavec.

Doc. dr. sc. Hrvoje Šlezak, uz karijeru na zagrebačkom Sveučilištu, 2016. godine obnašao je dužnost zamjenika ministra u tadašnjem Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske, a od studenog 2016. do travnja 2018. bio je i na dužnosti državnog tajnika u istom Ministarstvu. Njegov resor bio je sustav ranog, predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog odgoja i obrazovanja te obrazovanja odraslih, a vodio je i znanstveno-inovacijski projekt vezan uz tehnološki razvoj.

Znanstvena biografija izv. prof. dr. sc. Adrijane Višnjić Jevtić također je impresivna. Područja profesoričina interesa su pedagogija ranog djetinjstva, profesionalni razvoj odgojitelja te suradnja obitelji i odgojno-obrazovnih ustanova. Prodekanica za nastavu i studente Višnjić Jevtić potpisuje više od 70 znanstvenih i stručnih publikacija. U Međimurju je osnovala Udrugu odgojitelja Krijesnice te niz godina vodila asocijaciju, a danas je na čelu Hrvatskog nacionalnog odbora Svjetske organizacije za rani odgoj i obrazovanje.

Župan je s novim prodekanima razgovarao i o potrebnim ulaganjima u prostore Odsjeka Učiteljskog fakulteta u Čakovcu, čiji razvoj Međimurska županija kontinuirano podržava, poput uređenja pročelja fakultetske zgrade i postavljanja sportske balon-dvorane koju studenti koriste za nastavu tjelesne i zdravstvene kulture. Župan je dodao da će ustanova i dalje uživati potporu Županije kojoj je obrazovanje u fokusu.

(mž)

Vezani članci

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Najnovije vijesti iz Međimurja