Međimurje Press
Općina Mala Subotica

Predavanje pod nazivom “Umjetna inteligencija: Kako tehnologija mijenja svijet”

Pozivamo vas na besplatno javno predavanje pod nazivom “Umjetna inteligencija: Kako tehnologija mijenja svijet”, koje će se održati 24. listopada 2024. u 18:00 sati u Društvenom domu u Maloj Subotici.

Umjetna inteligencija sve više postaje dio naše svakodnevice, no koliko smo zaista svjesni njenog utjecaja na svijet oko nas? Na ovom predavanju, približit ćemo vam kako i zašto se umjetna inteligencija (AI) razvija nevjerojatnom brzinom te zašto postaje ključan alat u gotovo svim aspektima našeg života – od poslovanja, obrazovanja pa sve do zabave i zdravstva.

Poseban naglasak bit će stavljen na praktične primjene umjetne inteligencije u svakodnevnim procesima, uz stvarne primjere kako AI poboljšava produktivnost, automatizira rutinske zadatke i unaprjeđuje poslovne procese. Također, istaknut će se važnost rane edukacije djece o tehnologiji – kako kritičko (algoritamsko) razmišljanje i programiranje postaju ključne vještine za budućnost u digitalnom svijetu. Predavanje će završiti fascinantnom temom autonomnih vozila, s fokusom na njihovu revoluciju u transportu i mobilnosti.

Sudionici će imati priliku upoznati se s najnovijim trendovima u području umjetne inteligencije, uključujući etičke izazove te utjecaj AI na tržište rada i društvene strukture. Ovo je izvrsna prilika da produbite svoje znanje o jednoj od najdinamičnijih tehnologija današnjice te doznate kako će oblikovati našu budućnost.

Ulaz je slobodan, a nakon predavanja predviđeno je vrijeme za raspravu i postavljanje pitanja.

Prijavite se putem poveznice: https://forms.office.com/e/xCKmbvykH5

Radujemo se vašem dolasku!

Općina Mala Subotica

Vezani članci

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Najnovije vijesti iz Međimurja