medjimurjepress@gmail.com

Počela uhićenja, izbori su blizu!

ČAČKALICA: Ivica JURGEC

UVIJEK UOČI IZBORA U HRVATSKOJ SE DOGAĐAJU MASOVNA PRIVOĐENJE OSUMNJIČENIH I AKTUALIZIRAJU SUDSKI PROCESI

Pismo HDZ/HDS-a je sročeno kao prava optužnica i državni organi mogli bi hladno postupiti po njoj, pa privesti župana Matiju Posavca. To je sad u modi!

U petak rano ujutro, 29. svibnja, Hrvatska radiotelevizija na svom je portalu objavila vijest da je uhićen prvi čovjek Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić. HRT se čak pohvalio da jedini imaju snimku privođenja dotičnog gospodina, kojeg se sumnjiči za zloporabu položaja i ovlasti. Čim imaju snimku s mjesta događaja, znači da su državni organi obavjestili novinare o tome. Ali ne sve! Samo one javne televizije, koja je pod kontrolom vladajućeg HDZ-a.

Ana Mandat

Tako je to svaki put pred izbore. Odmah iza toga uhićena je i HDZ-ova Josipa Rimac, državna tajnica u Ministarstvu uprave, pa načelnica Gračaca… Uhićena je i Ana Mandat, pomoćnica ministra gospodarstva, našeg Darka Horvata. Opa!

Prije nekoliko dana privedena je i Ana Karamarko, supruga Tomislava Karamarka, i još tridesetak drugih osumnjičenika. Puštena je, a USKOK je tereti da je državu oštetila za 400 tisuća kuna. I njeno privođenje je snimio HRT.

Svi su iznenađeni time, ali, primijetili ste, više nitko ne pita zašto INA šalje naftu na preradu u Mađarsku.

*SDP i HDZ rješavaju se konkurenta

Bit će još uhićenja u pratnji kamera za potrebe izbonog marketinga HDZ-a. Nek’ svoje hapse koliko žele, ali sve se bojim da bi mogao biti priveden i međimurski župan Matija Posavec. To bi se dalo naslutiti i iz opširne “optužnice” vijećnika HDZ-a i HDS-a u Skupštini Međimurske županije, pod naslovom: Zašto župan financijsko stanje županije krije bolje nego žaba noge!? U pismu su, naime, objasnili zbog čega nisu glasali ZA kratkoročni kredit od 25 milijuna kuna, kojim bi županija premostila dugovanja prema građevinskim i drugim tvrtkama, dok ne stigne novac od države, koja županiji duguje 35 milijuna. U tome su ih podržali i vijećnici SDP-a, koji su ostali suzdržani.

Pismo HDZ/HDS-a je sroćeno kao prava optužnica i državni organi mogli bi hladno postupiti po njoj, pa privesti župana, a onda, poslije izbora 5. srpnja, odbaciti predmet i sve zaboraviti. Do novih izbora. Tako HDZ ne bi imao najvećeg konkurenta u Trećoj izbornoj jedinici, koji bi sam mogao osvojiti dva mjesta u Saboru. Profitirali bi i međimurski SDP-ovci, kojima tako Matija Posavec ne bi smetao na njihovoj listi, a svojim bi ih preferencijskim glasovima moga posramiti i ostaviti daleko iza sebe. Tako bi se i jedni i drugi konačno riješili opasnog konkurenta.

Sve ti mogu oprostiti, samo uspjeh ne!

Čačić-Dania

Hoće li politika “pojesti” Darka Daniju

Uspjeh na lokalnim izborima u Nedelišću 2017. godine mnogi nisu mogli oprostiti ni načelniku Darku Daniji. On je u borbi za drugi mandat osvojio više od 82 posto glasova i postao trn u oku mnogima u njegovom SDP-u. Toliko im je smetao, da je na kraju sam prije nekoliko mjeseci napustio SDP i sada je nezavisan. I odmah je postao “lovina” druge vrste. Brojne su ga stranke, strančice i koalicije svih vrsta počele pozivati u svoje redove. Popustio je tek Radimiru Čačiću, šefu Reformista, koji polako kompletira listu za Treću izbornu jedinicu u koju spada Međimurska, Varaždinska i Krapinsko-zagorska županija. Iz naše županije, osim nezavisnog Darka Danije, na njoj će visoko mjesto imati i Sandra Herman, sadašnja prva zamjenica međimurskog župana Matije Posavca. Čačić, pa i Danija, iskazali su želju i nadu da će im se na listi Reformista kao nezavisan pridružiti i Matija Posavec, ali je zasad on naklonjeniji SDP-u.

Bio sam na konferenciji za novinare u nedelišćanskom Atonu kada su Darko Dania i Radimir Čačić objavili međusobnu suradnju.

Na izborima neće pobijediti ni HDZ, ni SDP s koalicijom, a najmanje prodavači magle kao što su Živi zid, Most, Pametno, Glupo… Najveći prodavači magle su nositelji nekakvih nezavisnih lista, koji gledaju samo osobne interese, kazao je tom prilikom Čačić, ne spominjući ime Miroslava Škore. Naš je interes da osvajanjem tri mjesta u Saboru imamo izravan utjecaj na Vladu, dodao je Čačić i bez dlake na jeziku naglasio da dosad nismo imali veliku pomoć od Vlade, a ministri iz kvote HNS-a, Blaženka Divjak i Predrag Štromar, najveće su štetočine za naš kraj. Veliku korist nismo imali ni od HDZ-ovog ministra Darka Horvata, poručio je Čačić.

Darko Dania, koji je odmah poslije uzeo riječ kao da nije čuo ono što je govorio Čačić, pa je naivno “uletio” i istaknuo dobru suradnju s Ministarstvom graditeljstva, a posebno pohvalio ministra Štromara, koji je Općini Nedelišće osigurao 2 milijuna kuna za energetku obnovu zgrade općinske uporave. Bilo je novca i od Ministarstva kulture, a Dania je posebno pohvalio ondašnju saborsku zastupnicu HDZ-a, Sunčanu Glavak, koja je amandmanom na proračun osigurala sredstva za početak gradnje južne obilaznice Nedelišća, koja se sada projektira. To, naravno, nije bilo po volji Čačiću, ali ostao je smiren.

I gdje će sad poštenjak Darko Dania, koji nije “premazan svim maščama” bez pomagača u visoku politiku, koja jede svoju nedoraslu djecu.

Izbori će dati odgovor, ali mislim da bi on već sad morao razmišljati o lokalnim izborima iduće godine: kako i s kime osvojiti treći mandat načelnika!

P.S.

A sad o nečem što nije izravno vezanu za politiku. Nisam mogao, a da ne počačkam Međimurske vode. Kao i u politici, opći dojam i percepcija uvijek su i u ostatku života jako bitni. Naime, zanimljive su objave rezultata o ispitivanju kvalitete vode za piće. Tako svi uzroci iz individualnih izvorišta, odnosno hidrofora, točnije njih 11, uzetih u Murskom Središću, Peklenici i Gornjem Kraljevcu su redom neispravni. Čak 100 posto ne odgovaraju propisanoj kvaliteti. S druge strane, voda iz vodovoda kojim gospodare Međimurske vode odlične je kvalitete. I vjerujem da su podaci točni.

No, kvaka je u tome da analizu obavlja Laboratorij za ispitivanje vode za ljudsku potrošnju u sastavu Međimurskih voda. Kadija te tuži, kadija ti sudi.

Tako ispada da Međimurske vode tvoju vodu iz hidrofora proglase neispravnom, a onda ti nude priključak na vodovod kako bi ti prodali svoju vodu. Mislim da bi puno efektnije bilo da analizu radi neki nezavisan laboratorij, a rezultati bi bili uvjerljiviji za buduće kupce.

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*