Međimurje Press
Najave

Pregled tjednih događanja na području Grada Preloga od 6. do 13. ožujka 2024. godine

DOM KULTURE – FILMSKI PROGRAM

  • 9.3.2024., SUBOTA U 17 SATI

  • Kung Fu Panda 4 (kung Fu Panda 4)

Animirani, komedija; Uloge/Glasovi: Franjo Dijak, Branimir Vidić, Dražen Kühn, Ljubomir Kerekeš, Aleksandar Cvjetković, Mia Krajcar, Mirta Zečević, Mirela Brekalo Popović, Magic Leon, Ivan Đuričić, Boris Barberić, Ana Ćapalija, Kristina Habuš, Daniel Dizdar, Goran Vrbanić, Jan Kovačić, Dora Jakobović, Meri Ravlić, Filip Daidžić, Franka Mamić, Lota Perčin

Ovog proljeća, poslije skoro desetljeća, ikona komedije Jack Black vraća se svojoj ulozi Poa, najnevjerovatnijeg majstora kung fua na svijetu, u urnebesnom novom poglavlju omiljene akcijske komedije, DreamWorksove franšize, Kung Fu Panda 4. Nakon tri avanture koje prkose smrti, pobjeđujući zločince svjetske klase svojom neusporedivom hrabrošću i ludim borilačkim vještinama, Po, Zmajev ratnik (nominiran za Zlatni globus Jack Black), pozvan je da se već jednom odmori. Točnije, izabran je da postane duhovni vođa Doline mira. To nameće nekoliko očiglednih problema. Prvo, Po zna o duhovnom vodstvu isto koliko i o paleo dijeti, a drugo, mora brzo pronaći i obučiti novog Zmajevog ratnika prije nego što preuzme svoj novi položaj. Da stvari budu još gore, nedavno je viđena zla, moćna čarobnica, Kameleonka (dobitnica Oskara Viola Davis), mali gušter koji se može pretvoriti u bilo koje stvorenje, bilo ono veliko ili malo. Kameleonka drži svoje pohlepne male oči uperene u Poov štap mudrosti, što bi joj dalo moć da ponovo prizove u carstvo duhova sve glavne zločince koje je Po pobijedio. Dakle, Pou će trebati pomoć. Pronalazi ga (recimo?) u obliku lukavog, oštroumnog lopova Žen (dobitnica Zlatnog globusa Awkwafina), stepske lisice koja se zaista uvuče Pou pod kožu, ali čije će se vještine pokazati neprocjenjivim. U svojoj potrazi da zaštite Dolinu mira od Kameleonkinih reptilskih kandži, ovaj čudni komični dvojac će morati surađivati. U tom procesu, Po će otkriti da se heroji mogu naći na najneočekivanijim mjestima.

  • 9.3.2024., SUBOTA U 19 SATI

  • Imaginarni (Imaginary)

Horor; Uloge: DeWanda Wise, Tom Payne, Pyper Braun, Betty Buckley, Veronica Falcón, Taegen Burns, Matthew Sato, Suzette Lange

Originalni horor koji zadire u nevinost imaginarnih prijatelja – i traži odgovor na vječno pitanje. Od studija Blumhouse i ekipe koja stoji iza hitova PET NOĆI KOD FREDDYJA i M3GAN, dolazi originalni horor koji zadire u nevinost imaginarnih prijatelja – i traži odgovor na vječno pitanje: Jesu li imaginarni prijatelji doista plodovi dječje mašte ili su samo paravan za nešto puno strašnije? Kada se Jessica (DeWanda Wise) sa svojom obitelji preseli u dom iz svog djetinjstva, njezina najmlađa kćer Alice razvije jezivu privrženost plišanom medvjediću kojeg zove Chauncey i koji nalazi se u podrumu. Alice s Chaunceyjem kreće igrati igre koje počinju razigrano, ali postaju sve zlokobnije. Kako Aliceino ponašanje postaje sve više zabrinjavajuće, Jessica intervenira i polako shvaća da je Chauncey puno više od plišanog medvjeda za kojeg je vjerovala da jest.

DOGAĐANJA

  • 06.03.2024., SRIJEDA U 18 SATI, IZLOŽBA UZ MEĐUNARODNI DAN ŽENA

Muzej Croata insulanus Grada Preloga poziva kreativne žene da svoje radove predstave na izložbi uoči Dana žena, 6. ožujka 2024. (srijeda) u 18 sati u Muzeju Croata insulanus Grada Preloga. Radove raznih tehnika, materijala i likovnih izričaja možete donijeti u Muzej Croata insulanus Grada Preloga, 4. i 5. ožujka od 10 do 15 sati. Uz radove je obavezno priložiti podatke: ime i prezime te broj telefona/mobitela. Ukoliko želite postaviti pitanje vezano uz izložbu, možete to učiniti na brojeve 645-404 i 0993483009 ili e-mail: muzej@prelog.hr .

Prilika je to za afirmiranje, poticanje i prezentiranje kreativnog i likovnog izražavanja, te razmjenu iskustva, samostalno ili unutar udruge, kao i predstavljanje Muzeja kao mjesto susreta, okupljanja, druženja, mjesto prikupljanja novih znanja o umjetnosti i kulturi. U programu otvorenja izložbe sudjelovat će članice Književnog kruga Prelog.

  • 09.03.2024., SUBOTA U 10 SATI, IZOBRAZBA ZA POLJOPRIVREDNIKE

Učilište Imperium Gorana, u suradnji s Gradom Prelogom, organizira izobrazbu o sigurnom rukovanju i primjeni pesticida. Izobrazba će se održati u subotu, 9. ožujka, s početkom u 10 sati, u prostoru Doma kulture Grada Preloga. Svi zainteresirani mogu se javiti, predbilježiti i saznati sve potrebne informacije na broj telefona: 099/210-9835. Grad Prelog će, kao i u ranijim prilikama, sufinancirati polaznike sa svojeg područja.

  • 10.03.2024., NEDJELJA U 17 SATI, KONCERT „PRELOG SVOJIM ŽENAMA“

Međunarodni dan žena u Prelogu, već tradicionalno će se obilježiti uz koncert „Prelog svojim ženama“, koji organizira Pjevački zbor Grada Preloga. Ove će se godine koncert održati u nedjelju, 10. veljače, s početkom u 17 sati, u prostoru Doma kulture Grada Preloga. Gosti Pjevačkog zbora Grada Preloga biti će mlada glazbenica Eva Petković, glazbeni sastav kojeg čini muška trojka: Darko Golubić, Krunoslav Lajtman i Damir Rodiger te plesna skupina Plesnog studia Korak. 8. ožujka, Međunarodni dan žena, je zapravo borba za ravnopravnost koja se ne smije svesti na samo jedan dan u godine. Obilježava se diljem svijeta, ove godine slavi 114. rođendan, a dom su mu Sjedinjene Američke Države. Naravno, riječ je o Međunarodnom danu žena koji je sve od 1909. pa do danas sinonim za globalno zalaganje za jednakost i ravnopravnost žena u društvu, kao i ukazivanje na sva njihova postignuća. Ulaz na koncert je slobodan, a sve pripadnice ljepšeg spola očekuje i mali poklon na ulazu u Dom kulture.

  • 11.03.2024., PONEDJELJAK U 18 SATI, KAZALIŠNA DJEČJA PREDSTAVA

U Domu kulture Grada Preloga možete, u ponedjeljak 11. ožujka, s početkom u 18 sati, pogledati predstavu Kazališta Prijatelji, pod nazivom „Tratinčica i čudesna vrtićka krema“. Jedan od ključnih trenutaka u odrastanju i socijalizaciji malog djeteta je prvi dan odlaska u vrtić, koji čak i u najbezbolnijim varijantama teško prolazi bez straha i plača. Na jednoj lijepoj rascvjetanoj livadi Tata Tratinčkec i njegova kći mala Tratinčkica, u ranu zoru dok još ima rose za doručak polako se bude. Kao i svako jutro odrade tjelovježbu i doručkuju. Trebao bi to biti sasvim običan dan na livadi, ali sve prekida telefonski poziv mama Tratinčkonje: ona ih upozorava da Tratinčkica danas mora ići prvi dan u vrtić! Tratinčkica se jako boji odlaska u vrtić i žestoko se svađa sa tatekom! Ona je uvjerena da je njezina teta odgajateljica u vrtiću strašan cvijet koji ne voli male cvjetiće. Kad konačno krenu u vrtić Tratinčkica putem pobjegne tati i sakrije se. Tatek Tratinčkec sam dođe u vrtić i teti Jeleni Tratinčici ispriča svoj problem. Teta Jelena mu savjetuje da Tratinčkici pročita slikovnicu „Tratinčica i čudesna vrtićka krema“. Tatek Tratinčkec tako i napravi i u Tratinčkici se probudi znatiželja: kakva je to čudesna vrtićka krema? Pristane otići u vrtić gdje uz pjesmu i ples upoznaje tetu Jelenu Tratinčicu i čarobna svojstva vrtićke kreme koja može uljepšati svaki dan. Autori predstave su Jelena Premec i Hrvoje Zalar, redatelj Hrvoje Zalar, a na pozornici Doma kulture glumit će Anja Đurinović, Vini Jurčić i Hrvoje Zalar. Predstava je namijenjena djeci vrtićke i predškolske dobi, a sufinancirana je sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Cijena ulaznice: 4 eura

PRETPRODAJA ULAZNICA:

BLAGAJNA DOMA KULTURE: OD PONEDJELJKA DO PETKA OD 8 DO 11 SATI, SUBOTOM I NEDJELJOM OD 16 DO 20 SATI.

NAJAVE

  • POZIV NA SUDJELOVANJE U STVARANJU NOVOG PIKAČA

Dame i gospodo! Ide novi Pikač!

Uredništvo u miru i blagostanju priprema novi broj Pikača. I ove godine očekuju se donacije u obliku tekstova, karikatura, viceva i drugih formi humora. Donacije možete poslati na mail info@prelog.hr ili poštom na Grad Prelog, Glavna 35, 40323 Prelog, uz napomenu “Za Pikač”. Rok je klizni, do 8. ili 10. ožujka. Prvih pet donatora po sistemu “najbrži prst” uredništvo nagrađuje. Prva nagrada je ekskluzivna probna vožnja priločkom obilaznicom za dvije osobe, s kratkim zaustavljanjem na romantičnom pikniku na šestom kilometru. Ostale četiri nagrade su ručno oslikane, personalizirane PRE-KOM-ove kante.

(Željko Sokač)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja