Međimurje Press
Vijesti

Smiljani Srnec: “Nisam kriva, nisam ubila sestru”

Nastavljeno je suđenje Smiljani Srnec, optužnoj za ubojstvo sestre Jasmine Dominić. Suđenje je bilo prekinuto zbog epidemije koronavirusa.

Vrhovni sud je prije par tjedana donio rješenje kojim je odbio njezinu žalbu na odluku Županijskog suda te je time postalo pravomoćno rješenje kojim su odbijeni prijedlozi obrane za izdvajanje kao nezakonitih dokaza zapisnika o očevidu i dokaza koji su uslijedili nakon tog očevida.

Srnec je danas bila vidno uznemirena. Na rukama je ima prozirne rukavice, a cijelo vrijeme je držala snop papira, najvjerojatnije napisanu obranu. Nakon pauze nastavljeno je suđenje, a Smiljana Srnec je zaplakala.

“Želim reći da nisam kriva, nisam ubila svoju sestru”, rekla je Srnec navodeći da joj sestra nedostaje, da su bile u dobrim odnosima, a i pomagale su su. “Voljela sam je i uvijek ću je voljeti”, rekla je kroz suze.

Naglasila je da ne razumijem zašto su ispitani svjedoci koji su nas malo ili nikako poznavali i  pitala je zašto je ujna na svjedočenju lagala, a često je dolazila k njima. Kako kaže, ddbili ste svjedoke koji su mogli nepristrano svjedočiti”, kazala je.

Podsjetimo, Smiljana Srnec optužena je da je u ljeto 2000. godine usmrtila sestru Jasminu Dominić i tijelo sakrila u zamrzivač u kući u Palovcu.

(mp)

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja