Međimurje Press
Policija

Drske krađe

Utorak, 19. svibnja 2020. godine

TEŠKA KRAĐA NA OSOBITO OPASAN I DRZAK NAČIN-NADOPUNA INFORMACIJE

Policijski službenici Policijske postaje Čakovec brzo i efikasno otkrili počinitelja teške krađe na osobito drzak način

Dovršenim kriminalističkim istraživanjima osnovano se sumnja da je 18-godišnjak s područja grada Čakovca, počinio kazneno djelo teške krađe.

Naime, sumnja se da je u ponedjeljak, 18. svibnja ove godine nešto poslije 21 sat nedaleko Kuršanca, na biciklu s leđa prišao 19-godišnjakinji, koja je također upravljala biciklom te joj s ramena strgnuo torbicu u kojoj se nalazio mobitel, razni osobni dokumenti i novac. Nakon drske teške krađe osumnjičeni se udaljio s mjesta događaja. Materijalna šteta procijenjena je na nekoliko tisuća kuna.

Tijekom kriminalističkog istraživanja policijski službenici Policijske postaje Čakovec pronašli su dio ukradenih predmeta i vratili ih vlasnici.

Protiv osumnjičenog podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

TEŠKA KRAĐA

Na gradilištu stambene zgrade u Čakovcu nepoznati počinitelj provalio u skladište

U razdoblju od 15. do 18. svibnja 2020. godine u Čakovcu, na gradilištu poslovno-stambene zgrade u Ulici Planinarski put, nepoznati počinitelj provalio je u skladišne prostorije, odakle je ukrao električnu bušilici s pripadajućim koferom. Ujedno, počinitelj na gradištu prerezao i potom ukrao nekoliko stotina metara električnih kablova.

Materijalna šteta prema izjavi predstavnika oštećenog privatnog poduzeća iz Čakovca, procjenjuje se na više tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

KRAĐA

Čakovec – nepoznati počinitelj iz otključane kuće ukrao novac

U ponedjeljak, 18. svibnja 2020. godine u večernjim satima u Čakovcu, Travničkoj ulici, nepoznati počinitelj iz otključane kuće, vlasništvo 68-godišnjakinje, ukrao je novac.

Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

I ova krađa je dobar povod da ponovno upozorimo građane na nužnost poduzimanja samozaštitnih mjerama, kao ne bi postali žrtve kradljivaca.

Uvijek zaključavajte ulazna vrata, bez obzira na to koliko dugo ćete biti odsutni. Ako nakratko napuštate stan ili kuću zbog posjete susjedu, prijatelju ili porodici, ne ostavljajte otvorene prozore ili balkonska vrata, jer lopovi vješto koriste takve prilike. Neopaženo ulaze u vaše domove i u kratkom vremenu ukradu novac, nakit ili vrjedniju tehničku robu.

PREKRŠAJ U CESTOVNOM PROMETU

Mladić (22) upravljao automobilom bez položenog vozačkog ispita i završio u zatvoru

Jučer, 19. svibnja 2020. godine u 10 sati i 20 minuta na prometnici između Preloga i Donjeg Kraljevca, policijski službenici Policijske postaje Prelog u nadzoru prometa zaustavili su Ford Fucus, varaždinskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 22-godišnjak s područja općine Sveti Đurđ (Varaždinska županija).

Provedenim nadzorom utvrđeno je kako je 22-godišnjak upravljao automobilom bez položenog vozačkog ispita te pošto je recidivista u počinju opisanog prometnog prekršaja, uhićen je i priveden u policijsku postaju.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja okrivljeni vozač Focusa uz optužni prijedlog zbog počinjena prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, doveden je na prekršajni odjel Općinskog suda u Čakovcu. Nakon saslušanja dežurna sutkinja prihvatila je prijedlog policije i okrivljeniku odredila zadržavanje te je sproveden u Zatvor u Varaždinu.

POLICIJSKI SLUŽBENIK

Glasnogovornik

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja