Međimurje Press
Politika i društvoSport+

Predsjednik Milanović posjetio hrvatsku reprezentaciju košarkaša u kolicima!

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović u srijedu je posjetio hrvatsku reprezentaciju košarkaša u kolicima koja se u Sportsko-gimnastičkom centru “Aton” u Nedelišću priprema za nastup na Europskom prvenstvu B i C divizije koje će se od 12. do 22. lipnja održati u Sarajevu.

Predsjednik je imao priliku svjedočiti pokaznom treningu reprezentacije, ujedno i posljednjem uoči odlaska na Europsko prvenstvo u Sarajevo, kao i upoznati se s reprezentativcima.

Predsjednik Milanović je nakon treninga hrvatskim reprezentativcima zaželio puno uspjeha na natjecanju istaknuvši kako su u tako dobroj kondiciji da im koš ne bi uspjeli zabiti ni profesionalni košarkaši.

“Impresivno! Da im se ljudi koji nemaju invaliditet suprotstave ne bi ni koša zabili, ni profesionalni košarkaši,” kazao je Milanović.

“Ovo je fizički jako teško i u tom sportu se vidi, isto tako, koliko je neko društvo otišlo daleko u brizi i potpori ljudima s invaliditetom i s posebnim potrebama ove vrste. U ovakvom su sportu najjači, ne oni koji su inače najjači u košarci, nego oni koji već dugo ulažu. Hrvatska tu ide naprijed, nismo loši,” dodao je predsjednik Milanović.

Hrvatski košarkaši u kolicima predsjedniku Milanoviću darovali su dres s potpisima svih reprezentativaca.

“Ovo ide direktno na zid. Nema puno mjesta, ali ovo ide direktno na zid, rekao je Zoran Milanović.

Pod vodstvom izbornika Siniše Kuharića hrvatski reprezentativci pripremaju se za Europsko prvenstvo košarkaša u kolicima B i C divizije, a u Sarajevu će nastupiti 16 reprezentacija u četiri skupine.

Hrvatska će igrati u skupini D, s reprezentacijama Bosne i Hercegovine, Mađarske i Bugarske. U četvrtfinale će po dvije prvoplasirane reprezentacije, dok će ulazak u A diviziju europske košarke u kolicima izboriti reprezentacije koje nastupe u finalu sarajevskog turnira.

Hrvatska reprezentacija košarkaša u kolicima drugu godinu zaredom za svoju pripremnu bazu izabrala je sportski centar u Nedelišću, u Međimurju koje ove godine nosi titulu Europske regije sporta.

Osim predsjednika Milanovića trening hrvatskih košarkaških reprezentativaca pratili su predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić, župan Međimurske županije Matija Posavec, načelnik Općine Nedelišće Nikola Novak, te povjerenik Predsjednika za sport Željko Jovanović.

Denis Lugarić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja