Međimurje Press
Županija

Delegacija Kine puna pozitivnih utiska odlazi iz Čakovca!

U multimedijalnoj dvorani Riznice Međimurja u Čakovcu održana je danas konferencija za novinare, na temu posjete kineske delegacije Grada Yanchenga (Narodna Republika Kina) Gradu Čakovcu i razgovora o daljnjoj suradnji.

Konferenciji su prisustvovati domaćini, gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini , župan Međimurske županije Matija Posavec, predsjednik Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina te NJ.E. Qi Qianjin, veleposlanik Narodne Republike Kine u Republici Hrvatskoj i delegacija Grada Yanchenga na čelu s zamjenicom gradonačelnika Chen Weihong .

U trodnevnoj posjeti kineska delegacija upoznala se s potencijalima Čakovca i Međimurja, pogotovo u gospodarstvu, kulturi i povijesti našeg kraja. Grad je to koji njeguje zeleno i prirodnu zaštitu okoliša, u kojem živi nešto manje od 8 milijuna stanovnika.  I župan i gradonačelnica naglasili su kako su gosti jasno dali do znanja da je Međimurje primjer Europi u svim segmentima života, a kao takvo interesantno za suradnju u obrazovanju i kulturi, IT sektoru, ali i zaštiti okoliša.

Delegacija je posjetila nekoliko gospodarstvenika u Međimurju interesantnih za njihovo tržište, što je dobar potencijal za konkretniju suradnju. Kako je rekao veleposlanik NR Kine, temelji su uspostavljani i imamo puno vjerovanje u snagu zajedničke suradnje Čakovca, Međimurske županije i Yanchenga u čemu ćemo dati punu podršku.

Na kraju domaćini su goste darivali prigodnim međimurskim poklonima i zaželjeli sretan povratak u Kinu.

(rd)

Vezani članci

Komentirajte

Najnovije vijesti iz Međimurja