Međimurje Press
Glazba

Jedna od najboljih vokalistica u regiji Ilma Karahmet objavila dugoočekivani album prvijenac “Kraj je”

Hrvatska publika ju je pobliže upoznala zbog nevjerojatnih vokalnih sposobnosti tokom takmičenja u muzičkom talent showu X Factor Adria 2013. godine, gdje je već kao tinejdžerka oduševila žiri i publiku svojim moćnim izvedbama i nevjerojatnom zrelošću. Iako tada nije odnijela pobjedu, nastupi su je lansirali u sami vrh pažnje regionalne javnosti, a mnogi su je već tada prepoznali kao buduću zvijezdu.

Albumom prvijencem Ilma Karahmet je sada još jednom dokazala zašto je jedno od najtalentiranijih imena nove generacije, a naslovni singl “Kraj je” stvarno je nešto posebno.

Kroz godine, Ilma je gradila svoju karijeru pažljivim odabirom pjesama i suradnjom s velikim imenima regionalne scene. Njen glas, koji mnogi opisuju kao “glas koji može dirnuti dušu”, ubrzo je postao sinonim za kvalitetu, a svaka nova pjesma donosila je dodatno priznanje

Prethodni Ilmini singlovi ostvarili su fantastičan uspjeh na YouTubeu i digitalnim platformama, prikupivši ukupno preko 80 milijuna pregleda i komentare oduševljenih slušatelja iz cijele regije.

Ove je godine nastupila i na pozornici Zagrebačkog festivala pjesmom “Ne otvaraj mi kofer”, a nakon godina iščekivanja i brojnih hit singlova, konačno je objavila svoj prvi studijski album koji donosi deset nevjerojatno emotivnih pjesama spajajući moćne melodije i Ilmin prepoznatljiv vokal koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Njezin put prema albumu prvijencu započeo je još u djetinjstvu kad se počela baviti glazbom, a budući da ima mnogobrojnu publiku koja je s nestrpljenjem čekala ovaj trenutak, sve je moralo biti savršeno. Okružila se odličnim timom autora i producenata, a godinama je imala privilegiju učiti i od najboljih regionalnih glazbenika poput Jacquesa Houdeka, Marije Šerifović, Zdravka Čolića i Nine Badrić što se vidljivo odrazilo na njezin glazbeni izričaj koji donosi prvijencem “Kraj je”.

Naslovna pjesma, “Kraj je”, koja je ujedno i centralna točka albuma, ističe se kao prava mala glazbena priča. Snažne emocije i nevjerojatna izvedba čine ovu pjesmu posebno upečatljivom, a ne čudi što je upravo po njoj cijeli album dobio ime. Tekst za ovu pjesmu potpisuje Bane Opačić, jedan od najcjenjenijih autora na regionalnoj sceni, dok je za aranžman zaslužan Darko Dimitrov, čest suradnik na Ilminin pjesmama i čovjek s kojim, kako sama kaže, voli raditi. Na albumu “Kraj je” pojavljuju se i brojni poznati autori kao što su Antonija Šola, Saša Lazić i Ante Pecotić, koji su prepoznali njenu izvanrednu sposobnost interpretacije i emocije te doprinijeli stvaranju jedinstvenog muzičkog iskustva. Svaka pjesma na Ilminom prvijencu nosi posebnu energiju i predstavlja dio Ilmine glazbene evolucije kroz godine.

“Iza mene su evo pune tri godine rada na mom prvom albumu i ponosno mogu reći da se cjelokupni trud na kraju isplatio. Svaka pjesma ima svoju posebnu priču i način nastajanja. Sigurna sam da žanrovska raznolikost doprinosi još boljem dojmu albuma kod moje publike i da svako može pronaći za sebe nešto što voli slušati. Sretna sam što sam imala priliku surađivati s vrhunskim autorima i producentima koji su dali svoj maksimum. Ovo je za mene pravi početak onoga što tek dolazi”, najavila je Ilma.

Publika je već imala priliku čuti najavne singlove “Ne otvaraj mi kofer”, s kojim se Ilma uspješno predstavila na zagrebačkom festivalu, te emotivnu baladu “Oči kesten boje”, koja je osvojila srca slušatelja širom regije, a pogotovo onih koji su ju ovoga ljeta slušali uživo na njezinim nastupima.

Album prvijenac označava prekretnicu u Ilminoj karijeri, ali i potvrdu njene umjetničke zrelosti. Ako je suditi po dosadašnjem interesu, “Kraj je” već sada nosi epitet jednog od najznačajnijih pop izdanja godine, a “Kraj je” je, ironično, tek početak njene velike priče, uzbudljive karijere i glazbenog stvaralaštva sjajne Ilme Karahmet.

Album je od danas dostupan na svim digitalnim platformama, a CD izdanje možete pronaći u odabranim trgovinama.

Foto: Maja Topčagić

Vezani članci

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Najnovije vijesti iz Međimurja