medjimurjepress@gmail.com

ČAČKALICA

Piše: IVICA JURGEC

Je li Darko Dania kriv za mrak u Nedelišću?

I Darko Horvat darove nosi

Na slijedećim izborima nećemo glasati za načelnika Darka Daniu, ako u najskorije vrijeme Općina Nedelišće ne izgradi rasvjetu na novom nogometnom igralištu na Tratama, kako bi mogli trenirati u večernjim satima!

U te riječi stisnuli su sav svoj jad i svu nemoć igrači Nogometnog kluba Nedelišće, a koje sam neku večer zatekao kako treniraju na travnjaku u dvorištu MESAP-a, pod lampom sličnoj uličnoj rasvjeti. Jedva da su se i raspoznavali međusobno, a lopta se na desetak metara nije ni vidjela. Da pojasnim: na novom, skupom, nogometnom stadionu Trate, nisu postavljeni reflektori kako bi se mogle igrati noćne utakmice, a i kako bi igrači mogli trenirati u večernjim satima, kada se mogu najlakše okupiti. Sada treniraju u nemogućim uvjetima, na dijelu starog igrališta, koje je općina ustupila za izgradnju Gimnastičkog centra Aton, a drugi dio za MESAP. Zanimljivo, stari stadion imao je i tribine, ali i rasvjetu za noćne utakmice. Tribine, kao i rasvjeta, prilikom rušenja preseljeni su i postavljeni na stadionu NK Međimurec Dunjkovec-Pretetinec. Tamo su neko vrijeme, dok se gradio stadion, Nedelišćani i igrali utakmice, očekujući da će novi stadion zadovoljiti sve njihove potrebe. Prevarili su se.

Inače, Nogometni klub Nedelišće ima dugu i svjetlu tradiciju. Osnovan je 1946. godine, kao NK Borac, ali se tu nogomet igrao i petnaestak godina ranije. Dosad su osvajali nebrojene trofeje. Zadnja utakmica na starom terenu igrala se 28. travnja 2007. godine, dok je prva utakmica na novom stadionu, lijepo uređenom, ali i s brojnim manama, odigrana 24. kolovoza 2014. godine. SRC Trate, naime, uz nedostatak reflektora, imale su i problem s vodom na igralištu zbog slabe drenaže.

Dečki su opravdano bili ljuti, ali su svjesni situacije, pa su nakon razgovora ublažili svoje stavove, tim više jer Općina ipak čini puno kako bi im osigurala maksimalne uvjete za rad. To zna i predsjednik Ivica Mihalić, kao i članovi Nadzornog odbora Stjepan Špiranec, Josip Zanjko i Marijan Kacun, kao i vrijedni članovi Izvršnog odbora, a najviše trener Danijel Jagec s igračima.

Bez brige, za najkasnije godinu dana bit će postavljena suvremena rasvjeta na igralištu Trate, kaže načelnik Darko Dania. I još dodaje da se projektira i pomoćno igralište, kako bi se kompletirala borilišta u sklopu SRC-a u Nedelišću.

Živi bili pa vidjeli!

DA, DA, MINISTRICA BEDEKOVIĆ UVODI VAUČERE

Aha, i to smo dočekali. Vesna Bedeković, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, ovih dana uputila je dopis centrima za socijalnu skrb Međimurske i Koprivničko-križevačke županije u kojem jasno traži da se uspostavi međuresorna suradnja i postupanje svih tijela uključenih u funkcioniranje obitelji. Iako se striktno ne navodi, posljedica je to sve češćih problema koji nastaju isplatom zajamčene naknade romskim obiteljima, a koja se onda nenamjenski troši na alkohol, drogu, kocku… Ocijenite potrebu isplate zajamčene naknade u cijelosti ili djelomično u naravi. Dakle, bude li potrebno uvest će se vaučeri, odnosno bonovi, što župan Matija Posavec traži već godinama. Ministrica sada podršku zahtijeva od ministarstava unutarnjih poslova, pravosuđa, zdravstva, te znanosti i obrazovanja, kao i poimence od župana, gradonačelnika i načelnika u Međimurju.

Također, molimo da poduzmete sve mjere zaštite prava i dobrobiti djece, kao i da obavijestite nadležna tijela radi pokretanja prekršajnog postupka zbog nepohađanja predškolske ili osnovnoškolske nastave bez opravdanog razloga, piše ministrica Bedeković i traži da je se do 5. u mjesecu obavjesti o eventualnim poteškoćama u suradnji.

Gle čuda, na suradnju nije pozvan i saborski zastupnik Veljko Kajtazi, te pojedini čelnici romskih udruga, koji su čvrsto bili protiv bilo kakvih isplata u bonovima.

Bez brige, brzo će oni naći načine kako da ih unovče!

I JOŠ JEDAN DARKO

Darko Horvat, ministar gospodarstva, iz Donje Dubrave (u Varaždinskoj županiji, kako piše na njegovoj Facebook stranici) još mi nije odgovorio na tri pitanja koje sam mu uputio na službeni mail za novinare Ministarstva gospodarstva. Naime, zamolio sam ga da mi odgovori zašto se nije kandidirao za neku od čelnih funkcija u HDZ-u na unutar stranačkim izborima, zatim hoće li se ponovo kandidirati za predsjednika Međimurskog HDZ-a i, ako neće, tko je njegov favorit?

Dok čekam odgovore, ministar se iznenada neku večer pojavio u Svetom Martinu na Muri u društvu kolege ministra branitelja Tome Medveda. Tamo su stigli na poziv braniteljske udruge iz te Općine, koja gradi svoj dom, a sad joj fale sredstva za njegov završetak. Nakon druženja ministar Medved zahvalio je domaćinima, čestitao na svemu što čine i obećao još poraditi na tome da branitelji dobe status u društvu kakav zaslužuju.

E, sad na scenu stupa novinar-suradnik Pavo Jazvić, koji jasno i glasno pita ministra Horvata, kakva je u ovome uloga Ministarstva gospodarstva? Svi su očekivali da Horvat kaže kako će njegovo ministarstvo odriješiti kesu i pomoći u završetku objekta. Ali ne! Kao izuzetno spretan govornik, ministar Horvat zahvalio je ministru Medvedu koji je svoje slobodno poslijepodne, eto, utrošio na posjetu braniteljima iz Svetog Martina na Muri te uvjerljivo rekao ono što ni ministar Medved nije: da će se sredstvima Ministarstva branitelja uskoro nastaviti gradnja ovog doma.

Vidiš kak je to lejpo! Kad Darko darove nosi!

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

  1. igre Reply

    kriv je

Leave a Reply

*