Međimurje Press
Kultura i obrazovanje

Dhaka, Bangladeš: Novi filmski uspjeh naše Čakovčanke!

Najnoviji film naše Čakovčanke Stanke Gjurić, „Vračarin sin“, sa Srđanom Bulatom i Ivankom Blažević Kiš u glavnim ulogama, ušao je službenu selekciju prestižnog filmskog festivala ‘Cinemaking International Film Festival’ u Dhaki (Bangladeš).

‘CIFF’ je jedan od značajnijih međunarodnih filmskih festivala u južnoj Aziji sa sjedištem u Bangladešu. Organizira se uz podršku DHAKA Festivala i i najveće filmske distribucijske i koprodukcijske tvrtke u južnoj Aziji Cinemaking24.com. ‘Cinemaking’ je međunarodna distribucijska i koprodukcijska tvrtka koja nastoji promovirati film na globalnoj razini.

Posljednje izdanje Međunarodnog filmskog festivala Cinemaking 2021. bilo je natjecanje 600 filmova iz 121 zemlje, izabranih u konkurenciji od više tisuća filmova pristiglih na natječaj. Festival se održavao na više mjesta, kao što je prostor Međunarodnog instituta za materinski jezik, zatim u glavnom nacionalnom kulturnom središtu, znamenitoj  ‘Bangladesh Shilpakala akademiji’, te u jednako tako čuvenoj školi ‘Shahojpath’ u Dhaki.

https://www.facebook.com/CIFF.bd

https://www.imdb.com/title/tt19770848/

Filmske novosti

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja