Međimurje Press
Udruge

Godišnji sabor potrošača Međimurja

U organizaciji Društva potrošača Međimurja u Društvenom domu u Vukanovcu (Općina Gornji Mihaljevec) uz poštivanje svih pripisanih mjera HZJZ vezano na epidemiju SARS CoV-2 održan je prvi Godišnji sabor potrošača Međimurja. Saboru je prethodila hodanje stazom dužine 10 km po brežuljcima Općine Gornji Mihaljevec pod nazivom „Potrošačkom stazom meda i vina“, na kojoj su hodače okrijepili OPG-ovi: Mikulan, Žunek i Košak.

Saboru su bili nazočni brojni međimurski potrošači, te Udruga Ovršni na čelu s predsjednikom koji je ujedno i predsjednik Mreže potrošača Hrvatske (saveza udruga potrošača). Posebno se osvrnuo da činjenicu da su potrošači „regulatori tržišta“, a ne „slabija strana na tržištu“ kako to definira Nacionalni program zaštite potrošača. Ujedno je ukazao na činjenicu da nijedna politička opcija u netom završenoj predizbornoj kampanji nije spominjala potrošače, kao da je riječ „potrošač“ zabranjena i hrvatskom politikom rječniku. „Mreža potrošača Hrvatske će osigurati da se glas potrošača u Hrvatskoj mora čuti, jer sada se ne čuje“, zaključio je.

Od ostalih nositelja zašite potrošača Saboru potrošača Međimurja su nazočili župan Međimurske županije  i načelnik Općine Selnica – Ervin Vičević, koji su ujedno bili predstavnici donatora projektima Društva potrošača Međimurja: „Međimurski info centar potrošača“ i „Trošilica info“.

Posebni gosti su bili predstavnici Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta na čelu s voditeljicom ECC Hrvatska gospođom Danijelom Marković Krstić, koja je uručila vrijedne poklone za volontere Društva potrošača Međimurja.

Na Saboru je prezentiran rad Međimurskog info centra potrošača, te se sagledalo stanje zaštite potrošača u Hrvatskoj s paralelom na stanje zaštite potrošača u Europskoj uniji.

Zaslužnim potrošačima dodijeljene su priznanja, te svim donatorima zahvalnice što su prepoznali značaj projekta „Međimurski info centar potrošača kako jedinog savjetovališta potrošača u Hrvatskoj.

Da Sabor nije bio monoton pobrinuli su se članovi KUD Općine Selnica, Velimir Borko i Ivan Bestijanić Borko. 

(Željko Tomašić)

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja