Međimurje Press
Udruge

[PRIOPĆENJE] – predsjednik udruge Mlada pera!

Poštovani osnovnoškolci i srednjoškolci Osječko-baranjske županije!

Želim vam zahvaliti što ste vjerni pratioci i kreativni suradnici na literarnim natječajima udruge Mlada pera iz Čakovca od prvih dana njenoga osnutka 2017. godine.

Udruga je do sada objavila stotine i stotine literarnih radova na portalu Top generacija među kojima su, također u stotinama, i vaši!

Udruga je do sada izdala tri zbornika s dječjim literarnim radovima među kojima se nalaze i radovi vas, učenika iz Osječko-baranjske županije, a u vašu županiju je otišla i jedna nagrada!

Udruga je do sada izdala i tri slikovnice s dječjim literarnim radovima među kojima se nalaze i radovi vas, učenika iz Osječko-baranjske županije!

Udruga je do sada izdala i zajedničku knjigu triju mladih autorica, a jedna je autorica iz Osječko-baranjske županije! Svim tim radosnim vijestima dio svog prostora posvetili su lokalni, regionalni i nacionalni mediji!

Veseli me što ste vi, osnovnoškolci i srednjoškolci Osječko-baranjske županije toliko aktivni, toliko kreativni i što ste tom svojom aktivnošću omogućili udruzi da svoje registrirano djelovanje na području Republike Hrvatske provodi i na području Osječko-baranjske županije, jedne od sastavnica ove države.

Svi ti zbornici, sve te nagrade, financirani su sredstvima pojedinih općina, gradova, županija Republike Hrvatske koje podupiru dječje stvaralaštvo, bez obzira iz kojeg dijela Lijepe naše dolazili!

Udruga se nadala da će ove godine i Osječko-baranjska županija, ponosna na uspjehe svojih učenika koji su joj predočeni, pomoći u daljnjem radu udruge no ona je odbila razmotriti tu molbu uz obrazloženje da udruga kao registrirano područje djelovanja nema Osječko-baranjsku županiju.

Hvala vam što ste vi svjedoci i dokaz da nisu u pravu i usprkos neshvaćanju, neupućenosti i nezainteresiranosti glavešina Osječko-baranjske županije vi niste diskvalificirani, i dalje ste u konkurenciji i mi i dalje s nestrpljenjem i veseljem očekujemo vaše radove. Na sreću, postoje općine, gradovi i županije koje su sklone potpori mladih umova, ma gdje god bili!

Gorkić Taradi

Predsjednik udruge Mlada pera

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja