Međimurje Press
IzboriPolitičke stranke

Čakovec je već trebao biti Šangaj!

NEZAVISNIK KANDIDAT NA LISTI HDZ-A U KANDIDATURI ZA PREDSJEDNIKA GRADSKOG VIJEĆA 

Kandidaturu dr.sc. Predraga Kočile, nezavisnog vijećnika u dosadašnjem dva mandata, najaktivnijeg u dosadašnjem Gradskom vijeću, najavio je danas na ulasku u Perivoj Zrinski, nositelj liste HDZ-a za gradonačelnika Tomislav Marković. Kako je rekao, stranka se s Kočilom veoma lako i brzo dogovorila oko zajedničkog izlaska na izbore. Vrijeme je za promjene i zajedno znamo kako ćemo te promjene provesti.

DA NIJE STIGO NOVAC IZ ZAGRABA ČAKOVEC BI BIO TOTALNO ZAPUŠTEN

Prva točka mog programa je smijeniti nesposobno i neadekvatno vodstvo koje vlada već 8 godina u Čakovcu – naznačio je u uvodu svog predstavljanja Predrag Kočila. Druga točka je razvojna strategija i gospodarski program a to  kao i sve ostale točke dolaze same po sebi, samo kad maknemo sadašnju garnituru.

Naime, u zadnji 8 godina Čakovec ne samo da je nazadovao, već je propao. Ovdje govorim i o prigradskim naseljima. Pogledajte centar grada, derutne zgrade, ispucane ploče. Bez obzira što su zgrade privatno vlasništvo, grad ubire spomeničku rentu i jedan dio se uvijek može obnoviti dogovorom. Dakle, sve to jasno govori da se nije ulagalo punih osam godina u ovo ruglo od centra grada.

Također, zapuštena su prigradska naselja, kao recimo u Mihovljanu u kojem se ni jedna ulica nije uredila godinama, osim jedne jedine, gdje je položen  asfalt. Isti slučaj je i sa Ivanovcem. Nabrojio je problem uređenja Sajmišta, biciklističke staze od Slemenica, stambenih zona, zelenih površina, dječjih igrališta, Centar za odgoj i obrazovanje, jednosmjensku nastavu.

Kada izračunamo da je u Grad Čakovec iz gradskog Proračuna, za vladavine SDP-a  svake godine izdvajano 100 milijuna kuna, to je 3 milijarde kuna. A je li se to negdje vidi? Za taj iznos Čakovec bi trebao izgledati kao Šangaj. To je još jedan dokaz da se ta sredstva ne troše u sam grad Čakovec, već ko zna kuda.

ZAŠTO SAM SE ODLUČIO ZA HDZ?

Kočila je spomenuo kako je imao sam niz ponuda drugih stranaka, ali se odlučio za HDZ iz više razloga. Naime, kako kaže, kada pogledam naš grad, da nije bilo Vlade RH koja je dala za nadvožnjak 11 milijuna kuna ne bi nadvožnjaka. On  još dan danas nije gotov, a znamo koliko se vremena renovirao. Kapitalni objekti građeni su ne sredstvima grada, već isključivo države. Pare se očito potroše na nešto drugo.

NE ULAZIM U HDZ, DOGOVORILI SMO DA PREUZMEM FUNKCIJU PREDSJEDNIKA GRADSKOG VIJEĆA

Zato je važno vratiti dignitet gradonačelnika, ali i Gradskog vijeća koje se pretvorilo u dizače ruku. U ovom četverogodišnjem mandatu imali smo  5 vijećnika koji rade u ČAKOM-u. To je sukob interesa jer je njima direktni šef gradonačelnik. Svi su oni digli ruke za 60 milijun kuna kredita. Pa tako nije teško delati, tak možemo svi delati.

HDZ-u ću pomoći svojim političkim iskustvom za boljitak svih građana Čakovca. Nisam i neću ući u stranku.

(rd)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja