Međimurje Press
Sport+

Hrvatska karate reprezentacija na pripremama u Svetom Martinu

Svoj doprinos odličnim turističkim brojkama u Međimurju daju i sportaši. Najsjeverniji hrvatski kraj i njegova perjanica – Toplice Sveti Martin privlače brojne sportske sastave na pripreme, a posljednji u nizu su bili hrvatski karatisti. Tako su članovi i muške i ženske kadetske, juniorske te mlađe seniorske reprezentacije  od četvrtka 20. do nedjelje 23. kolovoza odradili pripreme u Toplicama Sveti Martin.

Kako je rekao predsjednik Saveza Borilačkih Sportova Međimurske županije Adriano Marciuš ljudi iz resorta su im dali odličnu ponudu s vrlo izbalansiranim omjerom cijene i usluge. „Po prvi put da je reprezentacija na pripremama u Međimurju nakon 2009. U konkurenciji su bile i druge destinacije, ali je Hrvatski karate savez našu ponudu ocijenio kao puno bolju.

Četiri dana u LifeClass termama Sveti Martin su im pokazala da su dobro odlučili, jer su svi karatisti, treneri i prateće osoblje nahvalile ugodan ambijent i odličan smještaj“ izjavio je Marciuš. Između 100-tinjak mladih karatistkinja i karatista bilo je osmero Međimuraca iz KK Globus (Ana Filipović, Leona Gulija, Aida Trstenjak, Sara Novak, Ema Marčec, Nikola Topličanec, Lovro Farkaš i Josip Slukić), a jedan od šestero trenera bio je naš Kristijan Lesjak.

Odlični uvjeti, prijem, dobrodošlica, osmišljen program u slobodno vrijeme, kao i prekrasna priroda te već poznata gastronomska ponuda odjeknuli su HKS-u. Tako su i članovi seniorskih reprezentacija izrazili želju da i oni svoje pripreme ubuduće odrađuju u LifeClass termama Sveti Martin.  Naš turistička oaza već će početkom rujna ugostiti karate reprezentaciju u katama, a pitoreskno Gornje Međimurje za svoje pripreme uoči početka nove sezone odabrala je i seniorska reprezentacija s najboljim hrvatskim karatistom, aktualnim svjetskim prvakom Ivanom Kvesićem.

Tomica Jakopec

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja