Međimurje Press
Sport+

KOP Čakovec u Podrstrani!

u Podstrani kraj Splita održano je Juniorsko prvenstvo Hrvatske u odbojci na pijesku. Za KOP Čakovec su nastupile; Jana Paljak, Klara Škvorc, Kala Križnik, Ela Mandir i Lucija Vidović. U grupnom natjecanju ekipe KOP Opatije i KOP Retfale iz Osijeka bile su previsoke prepreke za Čakovčanke pa su se morale zadovoljiti borbom od 5. do 9. mjesta. KOP Žal Banjole, za koje je nastupio par Mrkić/Šverko treće s Mevza turnira u Turskoj, je bio sljedeći protivnik. Porazom od Puljanki, Čakovčanke su se oprostile od daljnjeg natjecanja. „S obzirom na prikazanu igru i zalaganju nema većih zamjerki, djevojke su odigrale u okviru svojih mogućnosti“ izjavio je trener Ivan Vabec dodavši kako Kalu Križnik i Luciju Vidović 11. kolovoza očekuje nastup na mlađem kadetskom prvenstvu Hrvatske.

Posljednjeg vikenda u srpnju 30. i 31., također u Podstrani igrana su čak četiri kola (7.,8.,9. i 10.) prve Hrvatske lige u odbojci na pijesku. Za KOP Čakovec nastupile su Inka Varga, Iva Bulović, Iva Hranilović, Tija Budiša, Jana Paljak i Klara ŠkvorcKOP Čakovec je nakon šest odigranih kola zauzimao odlično treće mjesto, no to se s krajem srpnja promijenilo. Četiri kola koja su odigrana u Podstrani obilježene su nevjerojatno izjednačenom igrom i svaki meč je bio svojevrsni odbojkaški triler. Čakovečke djevojke su čak četiri susreta odigrale rezultatom 2:1, ali nažalost u samom u jednom od njih su bile pobjednice. Prvi meč protiv KOP Banjole sjajno su otvorile Hranilović/Škvorc dobivši set na otvaranju s dobile 21:14. No, iskusne Drviš/Milin ne posustaju, preokreću dvoboj i dobivaju susret s 2:1. Varga/Bulović gube i drugi susret protiv već spomenutih vrlo dobrih Puljanki Mrkić/ Šverko.

U sljedećem dvobju par Varga/Škvorc je bio bolji od igračica KOP Jaruna. Po setovima je bilo 22:24, 22:20, 15:11 što dovoljno govori o uzbudljivom meču. Drugi bod koji je osvojen u Podstrani izborile su Bulović/Paljak pobjedom od 2:0, jedan od rijetkih susreta koji nije bio do kraja dramatičan. S osvojena samo dva boda, pokvaren je plasman na tablici pa su Čakovčanke sada šest. Ta pozicija može se popraviti u zadnja četiri kola koja se igraju 13. i 14. kolovoza u Puli. 

Tomica Jakopec

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja