Međimurje Press
Sport+

NAJAVA UOČI SVJETSKOG GIMNASTIČKO PRVENSTVA U LIVERPOOLU

Hrvatska gimnastička reprezentacije sutra putuje u Liverpool koji će od 29. listopada do 6. studenog biti domaćin Svjetskog gimnastičkog prvenstva. Među članovima male, ali iznimno jake hrvatske vrste, je i najbolji naš vježbač na konju s hvataljkama Filip Ude. 36-godišnji Čakovčanin izborio je plasman na smotri najboljih na planetu trećim mjestom na ukupnoj ljestvici svjetskog kupa na konju s hvataljkama (osmorica najboljih direktno putuje na SP op.a.).

Uoči puta u matičnoj dvorani Macanovog doma u Čakovcu najavio je svoje 12. najjače globalno natjecanje. „Očekivanja su uvijek velika jer svi želimo medalju sa Svjetskog prvenstva. Spreman sam i ako napravim vježbu najbolje što znam finale nije upitno“ rekao je Ude i osvrnuo se na svoje godine jer će brojni drugi vježbači biti znatno mlađi. „Osjećam se kao da imam deset godina manje, u stvari bolje se osjećam sada nego što sam se s 26 godina. Dobro treniram, tijelom me dobro služi i još par godina mogu biti u vrhu“ naglasio je. Konkurencija je velika jer se na Svjetskom prvenstvu lovi viza za Olimpijske igre u Parizu, ali ambasador Međimurja – Europske regije sporta 2022. ne razmišlja previše o drugima jer kaže kako je gimnastika sport u kojem se baviš samo sa sobom i spravom.   „U pravom trenutku trebaš biti pravi jer imaš 30 sekundi da pokažeš sve ono što si trenirao mjesecima“ istaknuo je.

Treneri Igor Kriajimski i Mario Vukoja ne žele stvarati velika očekivanja, ali vjeruju u Filipa jer je njegova vježba dobra i konkurentna. „Ako Filip smiri glavu sve će biti u redu“ smireno poručuje Kriajimski.  Mario Vukoja, osim što će pratiti Udea kao trener bit će po prvi put najviši sudac – superior judge na Svjetskom prvenstvu  „. Kada pogledam u retrospektivi, ove godine se navršava naših tri desetljeća zajedničkog rada“  napominje Vukoja i kroz smijeh govori o toj sportskoj suradnji kao braku. „Taj naš „brak“ traje jako dugo, puno duže nego brojni stvarni brakovi i drago mi je gledati kako Fićo s toliko godina još uvijek sa velikim žarom dolazi svaki dan na trening“ izjavio je Vukoja i poručio kako je ogroman uspjeh što se kao trećeplasirani sa svjetske ljestvice plasirao na Svjetsko prvenstvo.

Dodao je kako mu ni on ni trener Kriajimski ne stvaraju preveliki pritisak, ali ako napravi vježbu na razini kojoj zna i može tada finale neće biti upitno.

Tomica Jakopec

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja