Međimurje Press
Grad Čakovec

Kreću Dani Grada Čakovca 2022.

S programom i obilježavanjem dana našeg Čakovca krećemo u četvrtak 19. svibnja, a manifestacije i događanja potrajat će čak 11 dana, do samog Dana Grada 29. svibnja.

Poziv djeci i roditeljima na otvaranje dječjeg kutka na Franjevačkom trgu!

Sadržaji su ove godine u prvom redu okrenuti obiteljima i djeci, na taj su način pripremani, uz to što su u potpunosti posvećeni djeci i mladima. Poruka je pritom jasna – iako je Grad Čakovec na putu da postane i službeno Grad za mlade, i bez te titule on je živi.

Stoga se prvog dana na Franjevačkom trgu u 13 sati otvara dječji kutak, točnije podloga za igru koja donosi mogućnost igranja igara poput graničara, školica, učenja brojki i slova, oblika i slično. Dar je to Grada Čakovca svim mališanima Međimurja i Čakovca, a svoj dolazak već su najavile skupine iz čakovečkih dječjih vrtića.

Sudjelujte u humanitarnom koncertu i omogućite mališanima odlazak na more

Društvo „Naša djeca“ Čakovec sa svojim nominalnim članovima i vrtićima organizira u okviru obilježavanja Dana Grada Čakovca humanitarni koncert i humanitarne predstave za projekt „I ja bih na more“. Humanitarni koncert održat će se u četvrtak 19. svibnja u Centru za kulturu Čakovec s početkom u 18 sati, a sav prihod namijenit će se za ljetovanje djece iz socijalno osjetljivih obitelji s područja grada.

Na koncertu će pritom sudjelovati Studio suvremenog plesa Teuta, Plesni Studio Vivona, Čakovečki mališani, Čakovečke mažoretkinje, Plesna skupina Osnovne škole Belica, Dječji vrtići „Žibeki“, „Prugi“, „Dječja mašta“ te Dječji vrtić Cipelica – Područni odjel „Mrav“ Mačkovec i Umjetnička škola „Miroslava Magdalenić“.

(gč)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja