Međimurje Press
Grad Čakovec

Sanacija klizališta

U utorak, 13.prosinca Turistička zajednica Grada Čakovca kao organizator Adventa Čakovec 2022. primila je službenu informaciju tvrtke Ice Wonderland koja kao koncesionar upravlja i održava klizalište u centru grada o razlozima trenutne nemogućnosti njegovog korištenja. 
“Ovim putem želimo vas obavijestiti da klizalište u Čakovcu ima kratkotrajni prekid rada. Naime, klizalište u Čakovcu biti će zatvoreno od 12.prosinca – 16.prosinca 2022. zbog saniranja ledene površine koja je uslijed nepovoljnih vremenskih neprilika (značajnih količina obilne kiše, a potom i slojeva mokrog snijega) na određenim dijelovima izgubila čvrstoću potrebnu za klizanje.
Iz tog razloga primorani smo iz inozemstva angažirati specijalan stroj za čišćenje i održavanje leda. Stroj će biti na lokaciji klizališta 14.12. te ćemo odmah po dolasku krenuti sa saniranjem ledene površine. Za isto je potreban određen vremenski period kako bi se klizalište ponovo dovelo u funkciju te da bude sigurno za korištenje svih naših posjetitelja. Očekujemo da će klizalište biti pušteno u normalan rad 17.12. po uobičajenom radnom vremenu.
U znak isprike građanima Grada Čakovca, a osobito djeci, rad klizališta biti će produžen sedam dana dulje od planiranog u siječnju 2023. odnosno do 14.01.2023. Ispričavamo se na prekidu rada i ljubazno molimo za razumijevanje, navodi se u priopćenju tvrtke Ice Wonderland.
Turistička zajednica Grada Čakovca također se ispričava svim korisnicima klizališta te očekuje da tvrtka Ice Wonderland nastavi poduzimati sve potrebne radnje da ono bude u funkciji što je prije moguće. Kao što je navedeno, očekuje se da će klizalište ponovno biti otvoreno za građanstvo u subotu, 17.prosinca, dok će Program asistencije u osnovama klizanja koji provodi Udruga sportske rekreacije Urbani sportovi biti nastavljen u ponedjeljak, 19.prosinca. Hvala svim korisnicima klizališta na strpljenju i razumijevanju te se radujemo ponovnom susretu na  klizalištu i produženoj mogućnosti njegovog korištenja.
Turistička zajednica Grada Čakovca

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja