Međimurje Press
Grad Čakovec

Završilo ovogodišnje Porcijunkulovo!

Nakon četiri dana pozitivne energije na ulicama Čakovca te brojnih izlagača i posjetitelja, u ponedjeljak je završilo 57. Porcijunkulovo.

Raznovrstan glazbeni program u kojem je sudjelovalo puno mladih ljudi na ulicama grada i koncertne poslastice u predivnom prostoru Perivoja Zrinski, samo su dio onog što je Porcijunkulovo ponudilo posjetiteljima. Kao i dosadašnjih godina, najmlađi su uživali u brojnim igraonicama, pričaonicama, predstavama i likovnim radionicama, a grad, posebice “ulica kišobrana”, bio je prepun izlagača, uličnih svirača i pjevača te tradicijskih obrtnika.

Prelijepa “Oaza romantike u srcu Porcijunkulova” oduševljavala je posjetitelje raznovrsnim melodijama koje su iz nje proizlazile. Kafići u centru grada svojim su glazbenim programom nudili dobru zabavu za sve uzraste, a bogata ponuda jela i pića zaokružila je cijelu priču.

Zadnji dan manifestacije, na sam blagdan Gospe od Anđela – Porcijunkule, tradicijski je održana svečana procesija i središnje misno slavlje, koje je predvodio varaždinski biskup mons. Bože Radoš.

Kasnije su se prikupljala sredstva za Centar za odgoj i obrazovanje prodajom međimurske pogače pod nazivom “Slatki zalogaji dobrote”.

Na Trgu Republike svečano su se dodijelila priznanja “Najbolje na Porcijunkulovome”, a nagrađeni su:

  1. Vrednovanje kulture i tradicije: OPG Miljenka Matjašec iz Čakovca, Udruga žena Dunjkovec
  2. Najsimpatičnije izlagačko mjesto: Murska dekla
  3. Najsimpatičniji izlagač: Dimeski Darko iz Brijesta
  4. Najsimpatičnija izlagačica: Lidija Sonički iz Zagreba
  5. Najosmijeh manifestacije – Ivanka Kosi Nađ iz Vularije
  6. Posebno priznanje za doprinos manifestaciji: Tea Mesarić iz Nedelišća
  7. Za dugogodišnju suradnju na manifestaciji: Turistička zajednica grada Koprivnice

Nagrade su osigurali: Carlsberg Croatia, Coca cola Hrvatska, Vajda Čakovec, 36 info d.o.o. iz Strahoninca, Rudi travel, Jakopić travel, BP Adria oil Čakovec, Solid Gold Čakovec, TZ grada Čakovca

Glavnu nagradu bicikl osigurava Interkast d.o.o. iz Pribislavca – dobitnik OPG Tomislav Varvir.

Magdalena Jelenić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja