Međimurje Press
Najave

Pregled tjednih događanja na području Grada Preloga od 10. do 17. srpnja 2024. godine

DOM KULTURE – FILMSKI PROGRAM

 • 13. I 14.7.2024., SUBOTA I NEDJELJA U 19 SATI

 • Haikyu (Haikyu)

Animirani; Uloge/Glasovi: Kaito Ishikawa, Ayumu Murase, Yuichi Nakamura, Hisao Egawa, Yûki Kaji, Koki Uchiyama

Odbojkaški tim Karasuno High sukobit će se u finalnom meču sa svojim starim rivalima iz tima Nekoma High School u utakmici nakon koje nema revanša…

 • 13. I 14.7.2024., SUBOTA I NEDJELJA U 21 SAT

 • Povedi me do Mjeseca (Take me to the Moon)

Romantična komedija; Uloge: Scarlett Johansson, Channing Tatum, Woody Harrelson

Film „Povedi me na Mjesec“ romantična je komedija sa Scarlet Johansson i Channingom Tatumom smještena u 1960-te i donosi na velika platna glamur svemirske utrke, old-school romantiku i vintage modu. NASA odluči zaposliti Kelly Jones, britku i provokativnu kreativnu direktoricu, kako bi popravila njihov javni imidž, no njen pristup otežava posao Coleu Davisu, uštogljenom i praznovjernom direktoru zaduženom za pripremanje misije Apolo 11. Kada misiju naposljetku uspješno lansiraju, u igru se uključuje i Bijela kuća koja od zaljubljenog para traži da pod hitno lažiraju slijetanje na mjesec jer si ni pod koju cijenu ne smiju dozvoliti da misija ne uspije…

MUZEJ CROATA INSULANUS GRADA PRELOGA

 • IZLOŽBA „PRIČE S KLUPICE“ NA MARINI PRELOG

Izložba „Priče s klupice“ ističe važnost očuvanja kulturnog identiteta i nasljeđa Preloga kroz priče i sjećanja njegovih starijih stanovnika. Kroz razgovore s korisnicima Doma za starije i nemoćne osobe Mesmar te članovima Udruge umirovljenika Prelog, izložba oživljava tradiciju, običaje i svakodnevicu donjeg Međimurja. Nekoć su se ove priče pričale na klupici ispred kuća, okupljajući cijelo susjedstvo i prenosile znanje s generacije na generaciju, što je i inspiracija za naziv izložbe. Kazivači: Članovi Udruge umirovljenika Prelog i korisnici Doma za starije i nemoćne osobe Mesmar, Prelog; Agata Čemerika, Ana Bengez, Ana Pavčec, Anđela Koledić, Antonija Krleža, Đurđa Vargek, Đuro Kalšan, Franjo Novak, Greta Stančin, Jelena Novak, Katarina Balent, Katarina Novak, Magdalena Hegeduš, Marija Habula, Marija Pavlic, Nada Blažeković, Paula Rusak, Rudolf Stančin. Autorice izložbe: Iva Kožnjak i Tajana Štefok Izložba se može razgledati tijekom ljeta na samom početku šetnice. Uronite u bogatu baštinu našeg kraja i otkrijte priče koje oblikuju našu zajednicu.

KNJIŽNICA I ČITAONICA GRADA PRELOGA

 • LJETO 2024. U KNJIŽNICI I ČITAONICI GRADA PRELOGA

Ljeto nam je pred vratima, ali ne samo ono kalendarsko, već su pred nama vesele ljetne radionice u Prelogu! Pozivamo sve mame, tate, skrbnike, bake i djedove da prijave svoje mališane na Ljetne radionice koje i ovoga ljeta organiziraju Muzej, Knjižnica i DND Prelog. Radionice su besplatne, a prigodne su za djecu i mlade u dobi od 6 – 16 godina. Broj polaznika radionica je strogo ograničen na 20 te se prijave odvijaju isključivo online. Radionice u nizu zahtijevaju dolazak na sve naznačene termine jer se rad nadovezuje na prethodni dan. Obrazac za prijavu je otvoren do popunjenja kapaciteta. Kapacitet za priče uz kućice s knjigama je neograničen i za aktivnost NIJE POTREBNA PRIJAVA. Kapacitet za filmsku projekciju je ograničen na najviše 50 osoba. Naknadne dolaske i prijave ne prihvaćamo. Radionice se odvijaju na terasi zgrade Muzeja i Knjižnice na adresi Glavna 33. Prelog. U slučaju lošeg vremena, prijaviteljima javljamo alternativnu lokaciju ili otkazujemo/odgađamo radionicu. Prijave su moguće isključivo putem online obrasca na poveznici: https://forms.gle/ZAddqPRiKQHGhQdh9

KONTAKTI ORGANIZATORA:

Muzej Croata insulanus Grada Preloga muzej.prelog@gmail.com

Knjižnica i čitaonica Grada Preloga knjiznica.prelog@gmail.com

Društvo Naša djeca Prelog drustvonasadjecaprelog@gmail.com

Dječji klub Sims djecjiklubsims@gmail.com

RASPORED AKTIVNOSTI:

SRPANJ

  • 02.07. 2024. 10:00 Brick-A-Book

  • 05.07.2024. 10:00 Blackout Poezija

  • 09.07.2024. 10:00 Vijenac riječi

  • 12.07.2024. 10:00 Knjiška haljina

Voditelji radionica: DND I KIČ Prelog

KOLOVOZ

  • 19.08. – 28.08.2024. 17:00 Priča uz kućicu za knjige (#MSKH) DND I KIČ

  • 19.08. Ponedjeljak Prelog

  • 20.08. Utorak Cirkovljan

  • 21.08. Srijeda Čehovec

  • 22.08. Četvrtak Hemuševec

  • 23.08. Petak Draškovec

  • 26.08. Ponedjeljak Oporovec

  • 27.08. Utorak Otok

  • 28.08. Srijeda Čukovec

  • 29.08. Četvrtak Čehovec – dječja kućica s knjigama

  • 30.08.2024. 21:00 Kino na krovu SIMS, DND I KIČ Prelog

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA PRELOGA

 • 14.07.2024., PRVA NEDJELJA UZ SPORTOVE NA VODI OVOG LJETA

Turistička zajednica Grada Preloga i ove godine nastavlja sa provođenjem uspješnog projekta „Razvoj i unapređenje turističkih proizvoda: Sportovi na vodi Grada Preloga“. Turistička zajednica projekt provodi uz Udrugu sportske rekreacije „Croatian outdoors“ te Grad Prelog. Provoditelj aktivnosti na vodi je upravo Udruga sportske rekreacije „Croatian Outdoors“ iz Oporovca. Kroz šest vrućih ljetnih nedjelja održat će se Dani otvorenih vrata sportova na vodi, a ovaj projekt Turističke zajednice Grada Preloga dijelom se financira iz Fonda za turistički nerazvijena područja i kontinent, odnosno Hrvatske turističke zajednice.

Cilj projekta je nastaviti uspješno razvijati i unaprijediti turistički proizvod „Sportovi na vodi Grada Preloga“, uključiti turistički proizvod u ponudu smještajnih objekata destinacije i turističkih agencija u obliku izleta ili turističkih aranžmana, povezati pružatelje aktivnosti i destinacijske menadžment organizacije te doprinijeti gospodarskom boljitku destinacije. Projekt se fokusira i na održivost destinacije, budući da je zahvat navedenih aktivnosti u okoliš minimalan. Uz Dane otvorenih vrata sportova na vodi u projekt je uključen i 3. „Dragon boat“ kup Grada Preloga – zanimljiva ekipna utrka u veslanju zmajskim čamcima koja će se održati u jesenskim mjesecima.

U sklopu Dana otvorenih vrata sportova na vodi, a prvo druženje je zakazano za nedjelju 14. srpnja, svi zainteresirani moći će besplatno isprobati veslanje u kajaku, kanuu, rafting čamcu te na SUP-u. Brojne aktivnosti na jezeru Hidroelektrane Dubrava provodit će se uz budno oko educiranih skipera koji će se pobrinuti za sigurnost svih korisnika plovila. Također, svi oni hrabriji i spretniji moći će se prijaviti i sudjelovati u Ligi sportova na vodi. Nemojte nikako propustiti dio ljeta provesti na Marini Prelog, u dobrom društvu Turističke zajednice Grada Preloga i Udruge sportske rekreacije „Croatian Outdoors“ iz Oporovca.

DOGAĐANJA

 • OD 07.06. DO 09.08.2024., 17. LJETNA KROS LIGA PRELOG

I ove godine starta „Ljetna kros liga Prelog“, 17. po redu, najstarija trkačka liga u Međimurju! Trči i staro i mlado, vaše godine ili forma nisu problem, imamo za vas sve, i hodanje i trčanje, samo se pokrenite i pridružite nam se. Kroz devet klimatskih i natjecateljskih, ovoga puta „vrelih kola“, vodi vas Biciklistički klub Prelog.

DATUMI ODRŽAVANJA:

6. kolo 12.07.2024. – natjecateljsko kolo

7. kolo 19.07.2024. – natjecateljsko kolo

8. kolo 26.07.2024. – natjecateljsko kolo

9. kolo 02.08.2024. – natjecateljsko kolo

09.08.2024. – proglašenje pobjednika i druženje

SATNICA:

 • prijave na dan utrke od 17:30 sati

 • start dječjih utrka u 18:30

 • start utrka za odrasle u 19:00 sati

 • revijalno 10. kolo i proglašenje počinje od 18:00 sati

 • 17. DO 21.07.2024. SRIJEDA DO NEDJELJE, LJETNE NOĆI GRADA PRELOGA

Nogometni klub Mladost Komet iz Preloga organizira, 43. po redu, tradicionalni Malonogometni noćni turnir Memorijal ing. Vladimira Skoka te usporedo s njim Ljetne noći Grada Preloga. I ove godine priprema se bogat zabavni program, uz bogatu ugostiteljsku ponudu.

Nogometni dio turnira, ove će se godine igrati kroz kategoriju Med Vulicama i u mlađim dobnim kategorijama, od srijede 17. srpnja, do nedjelje 21. srpnja. Za turnir Med Vulicama ekipu mogu činiti igrači sastavljeni iz najviše tri susjedne ulice Preloga te igrači iz nekog od naselja koje čine Grad Prelog (Cirkovljan, Čehovec, Čukovec, Draškovec, Hemuševec, Oporovec, Otok). Također dobrodošle su ekipe i iz ostalih mjesta Međimurja i Podravine, uz uvjet da nastupaju samo igrači iz tog naselja. Kod ekipa koje dolaze izvan Preloga, igrači mogu nastupiti iz cijelog mjesta koje se prijavljuje. Pozivaju se ekipe koje se žele prijaviti i dobro zabaviti da se prijave na broj telefona 099/528-4761. Uz turnir Med Vulicama, igrat će i limači (rođeni 2015. i mlađi), mlađi pioniri (rođeni 2013. i mlađi) i stariji pioniri (rođeni 2009. godine i mlađi). Kotizacija nema ni u jednoj kategoriji. U svakoj konkurenciji nagrađuju se najbolji golman, igrač i strijelac. Ekipe se mogu prijaviti svakodnevno do 16. srpnja na broj telefona 099/528-4761, gdje se mogu dobiti i sve potrebne informacije. Izvlačenje je predviđeno za utorak, 16. srpnja, u Parku Mladosti u Prelogu.

Uz mali nogomet i ove će se godine organizirati turnir u odbojci na pijesku. Radi se o amaterskom turniru gdje je uz pokazivanje odbojkaškog znanja najvažnije druženje i dobra zabava. Ovdje je prijava za ekipu dvadeset eura u muškoj i ženskoj konkurenciji, a prijave su moguće na broj telefona 099/528-4761. Svakodnevno sve posjetitelje očekuje bogata ponuda jela i pića te naravno, puno dobre glazbe. Ove godine Ljetne noći Grada Preloga ugostit će Tamburaški sastav Kumove, Cotu G4, grupu Vatra i Sandija Cenova sa bandom. Dođite i uživajte u vrućim ljetnim noćima, mali nogomet i odbojku na pijesku u Prelogu, u Parku Mladosti, od 17. do 21. srpnja.

Željko Sokač

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja