Međimurje Press
Županija

Zašto Županijska vlast skriva stanje u čakovečkoj bolnici?

PRIOPĆENJE KLUBA VIJEĆNIKA HDZ-A I HDS-a U SKUPŠTINI MEĐIMURSKE ŽUPANIJE

Za četvrtak, 17. prosinca 2020. sazvana je 20. sjednica Skupštine Međimurske županije koja opet nije tematska sjednica o Županijskoj bolnici Čakovec. Podsjetimo, županijske vlasti obećale su tematsku sjednicu o stanju u čakovečkoj bolnici još za srpanj, no tada nije održana jer se županija trebala zadužiti za 25 milijuna kuna. Tematska sjednica bila je obećana za listopad, no ni tada nije sazvana već je dano obećanje da će se održati na sljedećoj sjednici zakazanoj za 17. prosinca. No, ni sad nije sazvana, već se u ovom trenutku kad smo najgora regija u cijeloj Europi po broju zaraženih koronavirusom, na dnevnom redu mjesta našlo za  24 „važnije“ teme, a ne stanje u Županijskoj bolnici Čakovec.  Vidljivo je da županijske vlasti grčevito brane župana Matiju Posavca od te, njemu neugodne teme. Naime, poznato je da je sadašnji ravnatelj bolnice Tomislav Novinščak osobni izbor župana Posavca. Župan Posavec jedini može smijeniti ravnatelja čije razrješenje predlaže velika većina liječnika, nekoliko stručnih udruga kao i Odbor za zdravstvo Međimurske županije.

Na loše stanje u Županijskoj bolnici Čakovec već 17 mjeseci na svakoj sjednici upozoravaju vijećnici iz redova HDZ-a i HDS-a. Zauzvrat, županijska vlast uporno odbija staviti temu čakovečke bolnice na dnevni red.

Zbog toga smo mi, vijećnici HDZ-a i HDS-a, na protekloj skupštini protestno napustili sjednicu Županijske skupštine te najavili da nećemo sudjelovati u radu skupštine tako dugo, dok se ne sazove tematska sjednica o stanju u čakovečkoj bolnici. Kao što je vidljivo iz dnevnog reda, tematska sjednica o stanju u čakovečkoj bolnici opet nije sazvana. Stoga mi, vijećnici HDZ-a i HDS-a nećemo sudjelovati na sutrašnjoj sjednici Županijske skupštine jer smatramo da trenutno nema važnije teme od stanja u Županijskoj bolnici Čakovec.  

Klub vijećnika HDZ-a HDS-a u Skupštini Međimurske županije

Zlatko Horvat, predsjednik

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja