Međimurje Press
Društvo

NEUGODNA SITUACIJA OKO POKOJNIKA – HRVATSKOG BRANITELJA

Čakovec, 16.08.2024.

Otvoreno pismo čelnicima JLS i trgovačkim društvima koje obavljaju poslove ukopa preminulih

Poštovani,
Zajednica braniteljskih udruga Međimurske županije je zaprimila više upita i negodovanja obitelji i prijatelja umrlih hrvatskih branitelja da im pružatelj usluge organizacije ukopa nije htio na osmrtnicu napisati da je pokojnik „hrvatski branitelj“ s obrazloženjem da to nemaju u ponudi.

Podsjećamo da hrvatski branitelj smrću ne prestaje biti hrvatski branitelj! Izražavamo zgražanje takvim odnosom prema hrvatskim braniteljima! ZBUMŽ je već dala inicijativu da i JLS kod ukopa umrlog hrvatskog branitelja pročitaju nekrolog i polože vijenac, kao što u ime Republike Hrvatske Ministarstvo
hrvatskih branitelja polaže vijenac i daje hrvatsku zastavu koja ostaje kao zahvala obitelji pokojnika. To za sada nažalost nije prihvaćeno, pa ostaje žal što kod ljudi na vlasti izostaje osjećaj zahvalnosti, jer da nije bilo hrvatskih branitelja oni danas ne bi bili načelnici općina i gradonačelnici.

Pozivano čelnike JLS i firme koje pružaju usluge ukopa, da prilikom smrti hrvatskog branitelja odaju dužno poštovanje, da se na osmrtnicama istakne da je pokojnik „hrvatski branitelj“, te da JLS oda primjerenu zahvalnost pokojniku.

Predsjednik
Željko Tomašić

ODGOVOR NA OTVORENO PISMO GKP PRE-KOM D.O.O.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poštovana g-đo Emilija,
razumijem Vašu reakciju, no Vaš odgovor nije potpisan i nejasno je jesu li to Vaši stavovi ili firme? Ja sam priopćenje potpisao kao odgovorna o ovlaštena osoba.

No, niste shvatili Otvoreno pismo, koje je inicijativa i ničim nije prozvan PREKOM, a osmrtnica na koju niste htjeli napisati da je pokojnik hrvatski branitelj (imam svjedoke), a poslije Otvorenog pisma ste
telefonom maltretirali sestru pokojnika, je samo dodatna nekorektnost.

Ako pogledate priopćenje, upućeno je svim firmama za koje znamo da pružaju usluge pokopa, želeći da se takve stvari ne ponavljaju. Vjerojatno je ispala greška u potpisu na emailu vezano za broj telefona
koji glasi 099/622 3090, a mogli ste ga naći i na našim mrežnim stranicama www.zbumz.hr.
No, ako me zovete da me prozivate, glede Otvorenog pisama, biti ću prisiljen Vas prijaviti na mobing, jer u Otvorenom pismu nije izrečena nijedna netočnost, a kao što sam rekao nije prozvana ni Vaša firma iako
ste se prepoznali.

Spustite loptu na zemlju i ispravite nekorektnosti prema hrvatskim braniteljima. Badava Vi nešto tvrdite kada dokazi govore suprotno. A zaista se mislim prepucavati preko medija, pa nismo djeca.

Pokušajte shvatiti da sam ja kako ovlaštena osoba potpisao Otvoreno pismo, a to znači da je to Otvoreno pismo Zajednice braniteljskih udruga Međimurske županije (saveza braniteljskih udruga), a ne Željka Tomašića.

Želim Vam puno sreće i uspjeha u daljnjem radu !

Srdačan pozdrav !

Željko Tomašić

 

 

Vezani članci

Komentirajte

Najnovije vijesti iz Međimurja