Međimurje Press
Grad Čakovec

Javna rasprava o prijedlogu UPU središnjeg dijela naselja Novo Selo Rok

U utorak navečer u Društvenom domu u Novom Selu Rok zainteresiranima je građanima  predstavljen Urbanistički plan uređenja središnjeg dijela ovog naselja. Izradu plana inicirao je Mjesni odbor na temelju interesa građana za otvaranjem novih gradilišta.

Sam plan, koji na dijelu naselja omeđenog ulicama Vladimira Nazora, Rade Končara, maršala Tita i Školskom, predviđa mogućnost formiranja stotinjak novih gradilišta, predstavio je arhitekt Armin Sovar iz poduzeća Arhitekt Atelje d.o.o. Čakovec koje je izradilo prijedlog plana. Kako je rekao, na tome dijelu potrebno je izgraditi komunalnu i prometnu infrastrukturu, koja bi omogućila komunikaciju do novih građevinskih parcela. Po jednom budućem cestovnom koridoru već je postavljena kanalizacijska mreža, a na cijelom tom području dopuštena je stambena i mješovita gradnja.

Jedan od okupljenih sudionika je predložio da predviđena prometna mreža bude gušća, a broj gradilišta veći. Kako je obrazloženo, područje obuhvaćeno ovim planom uređenja nalazi se između već izgrađenih dijelova naselja, što ograničava broj mogućih prometnih koridora. Također, stotinjak novih gradilišta je u ovoj fazi dovoljno, s obzirom da se broj stanovnika i u ovom naselju u sastavu Grada Čakovca smanjuje.

Javna rasprava traje do 16. listopada, a sam UPU središnjeg dijela naselja Novo Selo Rok može se pogledati na mrežnim stranicama Grada Čakovca. Do 17. listopada primaju se i pisani prijedlozi i primjedbe. Nakon toga, izrađuje se konačno Izvješće o javnoj raspravi te prijedlog Odluke koja se upućuje Gradskom vijeću na donošenje. Očekuje se da će se čakovečki gradski vijećnici o ovom dokumentu izjašnjavati u prosincu.

(gč)

Vezani članci

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Najnovije vijesti iz Međimurja