Međimurje Press
Udruge

Izložba crteža na temu „VUKOVARSKI VODOTORANJ“

Nakon uspješno provedene prošlogodišnje izložbe javila se ideja da uključimo, u što je moguće većoj mjeri, mlade da i oni na svoj način daju doprinos u davanju počasti svima koji su dali svoj doprinos u borbi za samostalnost Hrvatske.

Odlučili smo raspisati javni poziv za dostavu crteža sa tematikom Vukovarskog vodotornja na koji su se mogli javiti pred školarci i osnovnoškolci od prvog do četvrtog razreda.

Uvjet je bio da su djeca sa područja Međimurske županije. Tema izložbe „U spomen Vukovaru!“ bili su crteži sa tematikom Vukovarskog vodotornja. Vukovarski vodotoranj simbol je hrvatskog zajedništva, a mi smo izložbom pokazali da smo zajedno čak i od malih nogu.

Pobjednici su se birali u dvije kategorije, a to su crteži koji su naslikali predškolci te osnovnoškolci od prvog do četvrtog razreda i to tako da su nagrađena dva predškolca, a od osnovnoškolaca je bio nagrađeni jedan učenik iz svakog razreda. Izrazito teško je bilo odabrati najbolje crteže jer svaki crtež je poseban na svoj način i svaki crtež nosi svoju priču.

Izložbu je otvorila i uručila nagrade nagrađenima izaslanica Ministarstva hrvatskih branitelja, gđa. Manuela Šmit – Vuk.

  • U kategoriji PREDŠKOLACA najboljim je proglašen crtež MILE PANIĆ koja pohađa Dječji vrtić Selnički zvončić iz Selnice.
  • U kategoriji PREDŠKOLACA najboljim je proglašen  crtež MATEA VRBANČIĆ koji pohađa Dječji vrtić Sovice iz Gornjeg Mihaljevca.
  • U kategoriji OSNOVNOŠKOLACA – 1 . razred – proglašeni je crtež LENE HORVAT koja pohađa Osnovnu škola Tomaša Goričanca iz Male Subotice.
  • U kategoriji OSNOVNOŠKOLACA – 2. razred- proglašen je crtež EME KNEZ koja pohađa I. Osnovnu školu iz Čakovca.
  • U kategoriji OSNOVNOŠKOLACA – 3. razred- proglašen je crtež STELE NOVAK koja pohađa Osnovnu školu Gornji Mihaljevec.
  • U kategoriji OSNOVNOŠKOLACA – 4. razred- proglašen je crtež SARAH KERMAN koja pohađa Osnovnu škola Štrigova.

Izložba „U spomen Vukovaru!“ dio je projekta „Zajedno za bolje sutra“ čiji je nositelj Ministarstvo hrvatskih branitelja, Međimurska županija, Grad Čakovec, Općine: Sveti Juraj na Bregu, Štrigova, Gornji Mihaljevec, Mala Subotica i Selnica te Turistička zajednica Međimurske županije.

Društvo “Veteran”

 

Vezani članci

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Najnovije vijesti iz Međimurja