Međimurje Press
Grad Prelog

Obilježen Dan mjesta Čehovec, na korištenje predano novo vatrogasno vozilo

Svečano je u Čehovcu, u subotu 26. listopada obilježen Dan mjesta Čehovec. U Čehovcu se od 2017. godine, 26. listopada, odlukom Mjesnog odbora obilježava Dan mjesta. 26. listopada 2017. godine, u Čehovcu je održana svečanost kojom je tada obilježen završetak brojnih radova na području Čehovca, kojima je Čehovec postao jedno od najljepše uređenih mjesta u Međimurskoj županiji. Proslava je ove godine krenula nogometnom utakmicom desetog kola Druge međimurske lige, u kojoj je ČSK – a iz Čehovca slavila protiv Vidovčana iz Donjeg Vidovca te ostala na vrhu tablice ove lige.

Nakon utakmice, ispred Doma kulture uslijedila je primopredaja i blagoslov novog navalnog vozila Dobrovoljnog vatrogasnog društva Čehovec. Nabavljeno je naime, novo vatrogasno vozilo Renault Master u vrijednosti od 86.250,00 eura, s PDV-om. Iznos od 11.000,00 eura osiguralo je Dobrovoljno vatrogasno društvo Čehovec, a ostatak je osiguran proračunskim sredstvima Grada Preloga. Dobavljač je bila tvrtka Dundo – promet d.o.o. iz Radoboja. Novo navalno vozilo je bogato opremljeno. Nadogradnja je izrađena od ekstrudiranih aluminijskih profila i eloksiranog aluminijskog lima. Kompletna nadogradnja je vezana lijepljenjem i vijčanim spojevima bez zavarivanja (velike mogućnosti naknadne prilagodbe nadogradnje). S bočnih strana ugrađene su po dvije rolete sa svake strane. Sa stražnje strane podizna vrata s amortizerima. Sa stražnje strane preklopne ljestve za pristup krovu. Krov je izrađen od stakloplastičnog panela s protukliznim slojem (visoka čvrstoća uz smanjenje mase). Na krovu se nalazi vodonepropusna krovna kutija. Krov nadogradnje omeđen je krovnim profilom visine 205 mm radi zaštite od pada. Unutar krovnog profila nalazi se LED osvjetljenje za osvjetljavanje okoliša. Unutar nadogradnje ugrađeno je osvjetljenje koje se pali podizanjem jednog od otvora nadogradnje. Na krovu je ugrađen signalni most s personaliziranom zaštitom. S prednje i stražnje strane ugrađene su bljeskalice – 2 para sprijeda i 2 para straga. U vozilo je ugrađena sirena. Upravljanje je svjetlosnom i zvučnom signalizacijom preko upravljačkog modula unutar putničke kabine. U vozilo je ugrađena kamera za vožnju unatrag. Vatrogasni modul ugrađen je sa stražnje strane vozila Q-attack (proizvođač Revoltec), a u vozilo je ugrađena i kompletna potrebna vatrogasna oprema.

Ključeve vozila primio je predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Čehovec Mario Vrbanec, a predao mu ih je gradonačelnik Ljubomir Kolarek istakavši: “Čehovec spada u jedno od najuređenijih mjesta u Međimurju, ali i šire, a sada moramo raditi na sigurnosti. Ovo vozilo je primjer da se to može. Naime, ne smijemo zaboraviti požar koji je prije osam godina zadesio Čehovec, kao ni nedavni veliki požar u centru Preloga. U blizini mjesta je i velika gospodarska zona u kojoj radi 8 tisuća ljudi te svakako moramo voditi brigu o sigurnosti”. Sve su pozdravili i predsjednik Mjesnog odbora Čehovec Matija Strahija te ispred Vatrogasne zajednica Grada Preloga Mihajlo Pongrac, a nazočili su i predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki, zamjenik gradonačelnika Zdravko Kvakan, pročelnik Upravog odjela za gospodarstvo i financije Grada Preloga Zvonimir Grabant, voditelj Odsjeka za gospodarstvo Željko Poredoš te predstavnici prijateljskih vatrogasnih društava. Ključeve vozila preuzeo je zapovjednik vatrogasaca iz Čehovca Velimir Švenda koji je i demonstrirao opremu novog navalnog vozila. Nakon svečanog dijela uslijedilo je i druženje uz pečene kestene i Tamburaški sastav Doremu, za sve mještane Čehovca i njihove goste.

Kao nastavak obilježavanja Dana mjesta Čehovec, u srijedu 30. listopada, u Domu kulture u Čehovcu, sve će zabaviti svojim sjajnim nastupom stand-up komičar Vlatko Štampar. Ulaznice se mogu kupiti preko sustava entrio.hr ili na adresi: Glavna 98, Čehovec (Potepuh). Više informacija također se može dobiti u Gradskoj kavani Čehovec ili na https://www.facebook.com/events/897036231855944 . Broj mjesta je ograničen, stoga požurite.

(žs)

Vezani članci

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Najnovije vijesti iz Međimurja