medjimurjepress@gmail.com

ČAČKALICA: Mladen Novak (SDP) hvalio Dražena Srpaka (HDZ)!

Piše: Ivica JURGEC

 

Poslije odlaska HDZ-ovih i drugih političara iz Murskog Središća, gradonačelnik Dražen Srpak naredio deratizaciju i dezinsekciju

 

Hrvatski premijer Andrej Plenković, uz ministra gospodarstva Darka Horvata i ministra rada Josipa Aladrovića predizborno je predstavio nove mjere za pomoć gospodarstvu, kao i rezultate mjera za očuvanje radnih mjesta. Tom prilikom ministar Horvat, rodom iz Donje Dubrave, naglasio je da ova Vlada nikoga nije, niti će ostaviti na cjedilu, niti radnike, niti poslodavce.

Istina, nitko od radnika nije ostao na cjedilu, ali na cesti jesu! Na primjer oni 400 iz Meiso Goričan. Srećom, naišao je Haix pa je većinu pokupio s ceste i zaposlio u svojim pogonima u Maloj Subotici i Prelogu.

MLADEN NOVAK HVALIO DRAŽENA SRPAKA!

Ovih dana političari svih boja, veličina, mirisa, okusa…prepuni obećanja obilazili su Međimurje i svašta govorili i nudili, što će oni, je li, napraviti za napaćeni narod u slijedeće četiri godine ako ih izaberemo. Na pravom derneku bio je i Veljko Kajtazi, koji je iz Zagreba potegao do Paraga i druga naselja s većinskim romskim stanovništvom, boreći se za još jedan mandat u Saboru kao njihov predstavnik. U HDZ-ovim uporištima u općinama, a najviše u gradovima Mursko Središće i Prelog, gostovali su mnogi ministri, izaslanici premijera Anreja Plenkovića i predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića. Posebno svečano bilo je u Murskom Središću, koji je na blagdan svetog Ladislava, 27. lipnja, obilježio Dan grada. Na proslavu 23. rođendana ovog najsjevernijeg grada u Hrvatskoj, stigla je prava povorka uzvanika, a sve u želji da prigrabi koji glas više za HDZ, a posebno za domaćina Dražena Srpaka.

Gradonačelnik Srpak na listi je HDZ-a u Trećoj izbornoj jedinici, a hvalili su ga svi: od ministra Darka Horvata, preko gradonačerlnika Preloga, Ljubomira Kolareka, pa do predsjednika međimurskog SDP-a Mladena Novaka, koji je Srpaku izravni konkurent, jer se nalazi na listi SDP-a. Prema službenoj informaciji iz Grada, Novak je istaknuo kvalitetan rad gradonačelnika Srpaka, što je vidljivo iz investicija i projekata, koji su pokrenuti ili su realizirani u Murskom Središću.

No, ne morate se bojati da će doći do prelaska u novi tabor ili do bratoubilačkog rata između te dvojice. Jer, ni jedan, ni drugi neće ni primirisati Sabor!

PROTIV ŠTAKORA I KRPELJA

Inače, kad se sva ta bulumenta HDZ-ovih i drugih političara razišla i napustila Mursko Središće, gradonačelnik Dražen Srpak u ponedjeljak, 29. lipnja, na sjednici stručnog kolegija donio je niz odluka. Uz ostalo naredio je da se pokrene postupak deratizacije (uništavanje miševa, štakora i mišolikih glodavaca)po svim naseljima na području grada, te da se po potrebi naruči dezinsekcija komaraca.

Dezinsekcijom se uništavaju i drugi štetni insekti i krpelji, kojih je u zadnje vrijeme u našem kraju jako puno! Svih boja, veličina i neugodnih mirisa. Svaka sličnost sa predizbornom kampanjom je slučajna.

HORVAT – NAJBOLJE ŠTO MEĐIMURJE IMA?

Ovih dana netko mi je u poštanski sandučić bacio i famozno pismo, kojim se “dragim Međimurkama i Međimurcima” obraća fantomska grupa, koja sebe naziva “Poduzetnici Međimurja”. Ukratko, oni na sva zvona nabrajaju što je sve HDZ učinio za Međimurje, a posebno kakve je sve velike stvari Darko Horvat, kao ministar gospodarstva, svojim velikim utjecajem u Vladi RH, učinio za Međimurje. Pobrojeni su mnogi projekti u Prelogu, Murskom Središću, Bolnica u Čakovcu, obilaznica Nedelišća, rekonstrukcija nadvožnjaka u Čakovcu…

E, stvarno, su ti “poduzetnici” neki humoristi ili mene oči varaju. Od obilaznice Nedelišća nema ni O, a nadvožnjak u Čakovcu, ako se ovako nastavi obnavljati, bit će gotovo za slijedeće izbore.

U tom čudnom pismu, najbolja mi je ona rečenica:”Međimurci dragi, ostavite svoj jal doma i glasajte za Darka Horvata, jer je on najbolje što u ovom trenutku Međimurje ima”. Najbolje, po čemu?

Što bi na to rekli oni brojni pravi međimurski poduzetnici s pedigreom kao što je, recimo Đuro Horvat, vlasnik Tehnixa u Donjem Kraljevcu ili Franjo Sobočan, vlasnik “Sobočan interijera” iz Murskog Središća?

Uostalom, svoje će reći Međimurci na nedjeljnim izborima.

Inače, Darka Horvata, otkako je postao ministar, rijetko kad sam mogao sresti u Međimurju. Rijetko kad je boravio među “malim ljudima”. Tek tu i tamo kod vinara Alojza Tomšića u Železnoj Gori i Vladimira Horvata u Svetom Urbanu. Kad nije bio ministar znao sam ga, zajedno s Tonijem Marodijem, sresti i u lijepom vinskom podrumu Nedelišćanca Ivan Krikovića Krike u Rimščaku. Sad se opet vratio vinarima. U četvrtak ih je sve okupio na Međerkinom bregu iznad Štrigove i s njima se fotografirao i obećao mnogo toga ako opet bude izabran. To je lijepo, jer su mnogi i povjerovali.

Inače, na tom mjestu prije tri tjedna sastala se i Restart koalicija, kada je nezavisni župan Matija Posavec objavio da će na ovim izborima biti na njihovoj listi. Mađerkin breg nalazi se u vlasništvu dva vinara, Bojana Štampara i Rajka Cmrečnjaka (obojica su članovi HDZ-a), a kako je Štampar zabranio dolazak “komunista” na njegovu polovicu, SDP-ovci, koalicijski partneri i novinari, podružili su se na Cmrečnjakovoj polovici.

Ovo spominjem samo da podsjetim na sramotu, koju je Međimurje doživjelo pred novinarima iz cijele Hrvatske. A neugodno je bilo i načelniku Štrigove, SDP-ovcu Stanislavu Reberniku, koji je kao domaćin “restartovce” poveo na Mađerku i pohvalio se izuzetno lijepim pogledom i krajem. No, danima poslije toga dobivao je “špotancije” u telefonskim porukama. On zna od kojeg viđenijeg člana HDZ-a, ali neće o tome u javnost.

ZADNJA RUPA NA SVIRALU

U svom pismu naivnosti, objavljenog na Facebook profilu, Darka Horvata nahvalio je i Ervin Vičević, načelnik Općine Selnica. On luta od stranke do stranke, pa je pomalo izgubljen. Koliko pamtim, prvo je bio u narančastom HNS-u, onda prešao u Čačićeve ljubičaste Reformiste, pa prišao “crnom” Miroslavu Škori, koji ga je iznevjerio i nije stavio na listu za Sabor, pa je sad došao do plave HDZ-ove boje. Dijelio je njihove reklamne letke, a sad napisao i gorljivo pismo podrške Darku Horvatu. Ako HDZ izgubi izbore, kome će onda?

I za kraj, dopalo mi se ono pismo međimurskih kandidata na listi HDZ-a u Trećoj izbornoj jedinici, u kojem poručju da je Međimurje već predugo zadnja rupa na “restart” sviralu.

Moj pokojni otac Ivan bi na to rekao: Bolje zadnja rupa na sviralu, nego zadnje sviralo na rupi!

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*