Međimurje Press
Kultura i obrazovanje

Najavljen program ovogodišnjeg Čakovečkog ljeta koje počinje 20. lipnja

Danas je održano predstavljanje manifestacije “Čakovečko ljeto” koje će se ove godine  održati od četvrtka, 20. lipnja do subote, 20. srpnja. Tim povodom najavljen je bogati program koji će u Čakovcu okupiti velik broj sugrađana, Međimuraca i gostiju.  Čakovečko ljeto  manifestacija je koja je započela neformalno još 80-ih godina, te je postao događaj kojim u Čakovcu obilježavamo završetak radnog dijela godine i početak ljetnog opuštanja.

Program su u Centru za kulturu predstavili gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka CividiniPetra Furdi Šafarić, zamjenica ravnateljice Centra za kulturu Čakovec, Tamara Korunek Lesar, voditeljica glazbene djelatnosti Centra za kulturu, Krešo Biškup organizator utrke Noćni cener i Lana Androić Šarić, voditeljica marketinga Centra za kulturu Čakovec.

Koncerti grupa PipsChips & Videoclips i Silente na Trgu, glazbene izvedbe i kod fontane u Perivoju, kazališne predstave na ljetnoj pozornici

Punih mjesec dana Čakovec će biti centar ljetnih zbivanja, a ovogodišnje „Čakovečko ljeto“ otvara Glumačka družina „HISTRION“ iz Zagreba predstavom „Krčamarica purgerica“. Program se tijekom mjesec dana  nastavlja  plesnim performansom studija „Korak“, igrama za djecu, kazališnom predstavom za djecu u izvedbi Kazališne družine Pinklec i Kazališta Oberon Koprivnica, izložbama, koncertima na vanjskoj pozornici Centra za kulturu na Trgu Republike grupa PipsChips & Videoclips i Silente te promenadnim koncertima kod fontane u Perivoju Zrinskih. Tu je sad već i tradicionalna atletska utrka „Čakovečki noćni cener“, kao i završna produkcija ŠAF-ovih filmova

“I ove smo se godine u organizacijskom odboru zaista potrudili da zadržimo kontinuitet ove tradicionalne i prepoznatljive čakovečke manifestacije te da čakovečkoj i međimurskoj publici te gostima ponudimo što zanimljiviji program.“, rekla je Petra Furdi Šafarić, zamjenica ravnateljice CZK-a i pozvala sve da kraj lipnja i srpanj provedu u ugodnoj atmosferi Čakovečkog ljeta i što više  uživaju u programima. Ne budu li vremenske prilike dopustile da se održe svi programi predviđeni za scenu na otvorenom, zamjenski prostor je dvorana čakovečkog Centra za kulturu.

 Čakovečko ljeto ima važno mjesto u kalendaru ljetnih događanja u ovom dijelu Hrvatske

Programi su i ove godine namijenjeni svim uzrastima, svatko zaista može pronaći nešto što ga zanima. Unatoč malo drugačijem konceptu nego ranijih godina, manifestacija i dalje ima urbani štih, što je i njeno prepoznatljivo obilježje. U Čakovec su zadnjih dana lipnja i prvih dana srpnja uvijek dolazili posjetitelji izvana, što je dokaz da i grad i Čakovečko ljeto imaju važno mjesto u kalendaru ljetnih događanja u ovom dijelu Hrvatske”, naglasila je čakovečka gradonačelnica Cividini.

“Zaista svi imamo odličan razlog ostati u Čakovcu ovog prvog ljetnog mjeseca u godini, očekuje nas pregršt odličnih nastupa, a za one neodlučne, još jedan argument – sva događanja su besplatna. Vidimo se u Čakovcu!”, zaključila je Cividini.

 

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja