Međimurje Press
Udruge

Društvo potrošač Međimurje!

Projekte DPM sufinancira Općina Sveti Juraj na Bregu

Već tradicionalno Općina Sveti Juraj na Bregu sufinanciranjem projekta Društva potrošača Međimurja u cijelosti implementira obaveze JLS iz Zakona o zaštiti potrošača i Nacionalnog programa zaštite potrošača, a potrošačima Općine je na raspolaganju Info centar potrošača (savjetovalište za zaštitu potrošača), gdje mogu dobiti informacije o svojim pravima i obavezama i savjetodavnu pomoć u zaštiti svojih potrošačkih prava. Ujedno je svim potrošačima na raspolaganju Prvi internetski potrošački portal „Trošilica info“.

Načelnik Općine Sveti Juran na Bregu gospodin Anđelko Nagrajsalović je suradnju Općine i DPM podigao na jednu višu razinu, na način da se kod donošenja odluka od važnosti za potrošače konzultira kako sa općinskim savjetodavnim tijelo za zaštitu potrošača u kojem je i predstavnik DPM, tako i neposredno s Društvom potrošača Međimurja.

Poštivajući epidemiološke mjere svečano potpisivanje ugovora sa udrugama je organizirano pojedinačno. Tako je 30.04.2021. načelnik Općine Anđelko Nagrajsalović osobno uručio ugovore glavnom tajniku DPM i voditelju oba projekta Željku Tomašiću, čime je opetovano iskazana briga za potrošače.

Općina Sveti Juraj na Bregu je za sufinanciranje projekata civilnog društva ove godine izdvojila 564.000,00 kn. Općina sufinancira  25 projekata koji su od posebnog javnog interesa za Općinu. Sukladno kriterijima projekti su sufinancirani u iznosu od 1.000 do 50.000 kuna.

Nesumnjivo je da će takav odgovoran odnos prema potrošačima prepoznati i potrošači na predstojećim lokalnim izborima, jer svi birači su i potrošači, te da će svi zajedno zaštitu potrošača podići na još višu razinu. 

Željko Tomašić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja