Međimurje Press
Humanitarno

Nakon Svete Marije, akcija „Katruže za Katružu“ nastavlja se u subotu diljem županije!

Međimurska zaklada solidarnosti „Katruža“ u sklopu svojih aktivnosti i ove  godine tradicionalno organizira akciju „Katruže za Katružu“ koja je započela u srijedu u Svetoj Mariji. Prodajom zakladnih suvenira i katruža prikupljeno je 2.576,50 kuna i 10 eura, a akciju su podržali zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec i načelnica Općine Sveta Marija Đurđica Slamek.

Akcija se nastavlja u subotu, 21. svibnja 2022. godine kada će aktivistice Zaklade „Katruža“ prodavati katruže na sljedećim lokacijama:

  • u Prelogu od 8,00 do 11,00 sati ispred Privredne banke na tržnici katruže će prodavati  članice Udruge „Priločko srce“ Prelog
  • u Murskom Središću od  8,00 do 12,00 sati  na tržnici  katruže će prodavati članice Društva žena Mursko Središće
  • u Belici  će  akciju provoditi članice Udruge žena Općine Belica od  7,00 do 10,00  ispred   Robne kuće
  • u Nedelišću će katruže prodavati članice Udruge žena Nedelišće u vremenu od  8,00 do 12,00 sati ispred Turističke zajednice Nedelišće
  • u Donjem Vidovcu će katruže prodavati aktivisti Katruže u vremenu od  8,00 do 10,30 sati ispred općinske zgrade

Akcija „Katruže za Katružu“ u Čakovcu će se održati u subotu, 28. svibnja 2022. godine, a u organizaciji društva Hrvati Stuttgart u subotu, 21. svibnja 2022. godine od 18:00 sati održat će se koncert „Kajkavska večer – Zajedno stvaramo dječje osmijehe“. Prihod od koncerta namijenjen  je Međimurskoj zakladi solidarnosti „Katruža“, a nastupit će Zlatko Pejaković, Antonija Šola, Ivan Fiolić i  Klapa Filiae Croatiae.

Pozivamo sve koji u svom vrtu ili dvorištu imaju cvijet katruže da ga doniraju Zakladi „Katruža“. Katruže se mogu donijeti u subotu na štandove gdje se vrši prodaja. Pokažite  u subotu svoju humanost i pomognite onima kojima je to najpotrebnije, bolesnima s područja Međimurske županije.

Neka u subotu cijelo Međimurje miriše na  katruže! 

MEĐIMURSKA ZAKLADA SOLIDARNOSTI „KATRUŽA“

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja