Međimurje Press
Udruge

Izabrano novo vodstvo čakovečkih umirovljenika, predsjednica Franciska Ćetković!

Udruga umirovljenika Grada Čakovca održala je svoju redovnu godišnju skupštinu u prostorijama restorana KTC-a. Pritom se na suradnji zahvalio predsjednik Antun Golubić, a temeljem odluke Izvršnog odbora za novu predsjednicu potvrđena je dosadašnja dopredsjednica Franciska Ćetković i nova dopredsjednica Dragica Dokleja.

Uz prisustvo oko 150 članova ove mnogobrojne čakovečke udruge, predsjednica Ćetković zahvalila je dosadašnjem vodstvu i pozvala sve na povjerenje i suradnju, poželjela im puno zdravlja te sreće u provođenju plana i programa rada.

Na sjednici je usvojeno izvješće o radu udruge u 2021. godini, izvješće Financijsko organizacijske komisije za 2021., izvješće Komisije za socijalna pitanja, izvješće Nadzornog odbora, Financijski plan za 2022. i Program rada za 2022. godinu.

Gradonačelnica najavila pokretanje EU projekta „Zaželi“ i rješavanje pitanja prostora udruge

Sve prisutne pritom je pozdravila gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, iskoristila priliku da zahvali na suradnji dosadašnjem vodstvu i poželi nastavak uspješnog rada uz bok nove predsjednice i dopredsjednice. Svjesna kako je u ovom trenutku najveći problem s kojim se udruga suočava nedostatak prostora za održavanje aktivnosti, naglasila je kako u suradnji s Međimurskom županijom rade na tome da im se u centru grada omoguće prostorije za udrugu.

Uz gromoglasni pljesak čestitala im je na svemu što su unatoč pandemiji realizirali, na svim aktivnostima, manifestacijama, sportskim druženjima te uspjesima kao što je bilo prvo mjesto u pikadu, streljaštvu i mini košarci. Cividini je najavila kako kreće i prijava EU projekta „Zaželi“ kojim će se zaposliti gerontodomaćice koje će pomoći onim članovima udruge koji su ograničeni u kretanju ili lošijeg zdravlja. U ovom trenutku u čakovečkoj udruzi umirovljenika već ima velik broj onih koji očekuju projekte ovakvog tipa, potvrdila je predsjednica i zahvalila na novoj prijavi prijeko potrebnog europskog projekta.

Spomenimo kako su čakovečki umirovljenici uz slikarske radionice, izlete po Međimurju i jednodnevna kupanja, ujedno u godini iza nas pomogli i najugroženijim članovima svoje udruge, uz pomoć Grada Čakovca.

(gč)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja