Međimurje Press
Udruge

Potrebna pomoć za globalno širenje svijesti o sposobnostima osoba s invaliditetom!

Udruga UNUO je, u sklopu svog projekta Amorova žlica, pokrenula kampanju prikupljanja sredstava s ciljem globalnog širenja svijesti o sposobnostima osoba s invaliditetom, te kako bi se pomoglo onima koji trenutno žive na marginama društva, i to u sklopu projekta Amorova žlica.  

Amorova žlica je hvalevrijedan projekt koji, uz inovativnu metodologiju poučavanja kroz ugostiteljstvo, za cilj ima prenijeti znanja najpotrebnijima kako bi postati samostalniji, prihvaćeni u društvu te radno sposobni i spremni za tržište rada.

U sklopu rada Udruge održano je i više od 1000 radionica na kojima je sudjelovalo 200 sudionika, a nakon 6 do 9 mjeseci individualnih treninga više od 90% njih danas je zaposleno.

Udruga UNUO sada svoje plemenito djelovanje odlučno diže na internacionalnu razinu, te će tako iduće godine održati prvo Europsko gastro natjecanje osoba s invaliditetom u čak 27 zemalja. Planirani početak velike europske turneje je u veljači 2023., ali potrebna im je pomoć i podrška – iznos od 130 000 eura. Ta sredstva potrebna su za kamion, rekonstrukciju, putne troškove, sudionike i naposljetku, finale u Hrvatskoj.

Kako bi svaki pojedinac s dobrom voljom mogao doprinijeti ostvarenju ove humanitarne priče pokrenuta je kampanja prikupljanja sredstava.

Među prijateljima projekta su i mnoge druge osobe iz javnog života, a najtopliju podršku projektu daju i Zlatko Dalić, David Skoko, Ivan Pažanin, Melkior Bašić, Ivan Temšić, Filip Lipnik, Antonija Blaće, Maja Blagdan, Bojan Jambrošić, Renata Končić Minea, Tonči Huljić, Dušan Bučan, Domagoj Jakopović Ribafish i brojni drugi.

Udruga poziva sve koji su u mogućnosti da naprave lijepu gestu, doniraju koliko mogu, te budu vjetar u jedra osobama s invaliditetom kako bi promijenili sustav i učinili njihov život dostojanstvenim.

Vedran Habel, struč.spec.oec.

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja