Međimurje Press
Nekategorizirano

NK „Plavi“ Peklenica!

Grad Mursko Središće vodi brigu o tome da se sva naselja razvijaju ravnomjerno. Jako je važna aktivnost Mjesnih odbora s kojima pak gradonačelnik Dražen Srpak već dugi niz godina odlično surađuje i oni zapravo sugeriraju potrebe za realizacijom određenih manjih komunalnih zahvata, a isto tako i ulaganja u kvalitetu življenja po svim segmentima, počevši od komunalnog uređenja, rada s udrugama, ulaganja u društvene domove, vjerske objekte, a svakako obzirom na veliki broj sportskih udruga i za njihove dobre uvjete takmičenja.
Danas, u subotu 29.10.2022. gradonačelnik Dražen Srpak je s članovima Mjesnog odbora Peklenica te predsjednikom i članovima Uprave NK „Plavi“ održao sastanak u cilju završnog dogovora oko ulaganja u bolje uvjete natjecanja za NK „Plavi“ koji su članovi 1. ŽNL te su klub s dugogodišnjom tradicijom i dobrom organiziranošću. Predsjednica VMO Ivana Maltarić zbog poslovnih obaveza nije mogla nazočiti sastanku.
Naselje Peklenica je najveće naselje iza Murskog Središća te svakako i tu činjenicu treba uzeti u obzir kod ulaganja. Ove godine napravljena je fasada na objektu NK “Plavih”, a već prije, kroz kapitalna ulaganja, Grad je pomogao s uređenjem krovišta, sanitarnih čvorova, preuređenjem društvenih prostorija, sanacijom travnjaka, dokupom snage električne energije, a za zaokruživanje ciklusa ulaganja u objekte i sportski teren NK “Plavih” potrebno je još napraviti navodnjavanje zbog većeg isušivanja terena jer je u neposrednoj blizini odvodni kanal, urediti plato na poziciji od objekata do travnjaka koji će ujedno služiti i kao malonogometno igralište za djecu i mlade te rekonstruirati rasvjetu terena. Riječ je o ulaganju od gotovo 400 tisuća kuna. Obzirom što je gradonačelnik Dražen Srpak od rujna i saborski zastupnik te plaću dobiva iduće dvije godine u Hrvatskom saboru riječ je o približno istom bruto iznosu te je rekao da novac koji se zbog toga oslobađa u Gradskom proračunu usmjerava prema potrebama Peklenice .
Već prije su održani sastanci na kojima je član Mjesnog odbora Franjo Novinić zadužen za sport i sportske udruge ukazao na potrebu pokretanja tih projekata, a naravno i predsjednik NK “Plavih” Rudolf Goričanec te je zaključeno da se napravi analiza financijskih mogućnosti te da se po mogućnosti uvrste u proračun za 2023. godinu. Obzirom što je okvir proračuna za 2023. godinu gotov te će i do kraja studenog biti usvojen proračun od strane Gradskog vijeća gradonačelnik Dražen Srpak je na sastanku izvijestio članove Mjesnog odbora te vodstvo NK „Plavih“ da je u Proračunu za 2023. godinu osiguran novac za projekt automatskog navodnjavanja, asfaltiranja platoa od ograde do sportskog objekta te dio novaca za rekonstrukciju rasvjete.
Članovi Mjesnog odbora, a posebno Franjo Novinić zadužen za sport, zahvalio se što je od strane gradonačelnika i Grada prepoznata potreba za ovim ulaganjima, a predsjednik NK Plavih Rudolf Goričanec i nazočni članovi Uprave također.
Ne zaboravljaju se ni ostale sportske udruge, a pogotovo one koje za svoje takmičenje i djelovanje trebaju vlastite sportske terene i objekte pa se tako ove, a i iduće godine i ostalim nogometnim klubovima pomoglo s kapitalnim ulaganjima te se tako u Hlapičini na sportskim objektima NK „Mure“ radi rekonstrukcija kako bi se uredili sanitarni čvorovi te povećala kvadratura samog objekta i sufinancirat će se postavljanje navodnjavanja terena. Za NK „Torpedo“ u Križovcu osiguran je novac za rekonstrukciju sportskih prostorija, a NK „Hajduku“ iz Štrukovca osigurana su sredstva za rekonstrukciju grijanja u sportskom objektu. Svakako će se sa time nastaviti i u godinama koje dolaze kako bi se u svim udrugama osigurali primjereni uvjeti natjecanja i djelovanja. U Murskom Središću na „Šoderki“ djeluje hrvatski treće-ligaš NK „Rudar“ te škola nogometa i tu je trenutačno u realizaciji projekt gradnje tribina i rekonstrukcije travnjaka. Iza gola prema rijeci Muri planirano je izgraditi malonogometni teren te je u tu svrhu izrađen glavni projekt, a financiranje će se prijaviti u NPOO. Također je u tijeku izrada glavnog projekta rješavanje pravno imovinskih poslova te ishođenje građevinske dozvole za Sportski park u ulici Franje Koroša gdje bi se izgradilo nogometno igralište s umjetnom travom, atletska staza, borilište za skok u dalj i skok u vis te bi se time nekako za iduća desetljeća osigurali primjereni uvjeti za bavljenje sportom u najsjevernijem gradu. Za projekt rekonstrukcije stare sportske dvorane koja bi pak značajno riješila opterećenje sadašnje sportske dvorane još uvijek čekamo rezultate prijave za financiranje iz mjere 7.4.1.
(GMS)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja