Međimurje Press
Nekategorizirano

Sigurnost nema cijenu!

Grad Mursko Središće ima tri Dobrovoljna vatrogasna društva, tri dobra i uspješna DVD-a koji su dobro opremljeni i koji su dobro obučeni za sve zadaće koje dođu, a tiču se spašavanja ljudi i imovine.

Zadnjih godinama, u njihovo opremanje uložio preko dva miljuna kuna. Svi su dobili nova kombi vozila, mala navalna vozila, drugu opremu, a njihove prostorije i garaže također su građene ili adaptirane. Očekuje se ubrzo i nabavka novog navalnog vozila za DVD Mursko Središće. Vrijedno rade ono što im je zadaća, a odlaze i na more u požarnoj sezoni pomagati dalmatinskim DVD-ima u zaštiti jadranske obale i turista.

DVD Mursko Središće ove godine slavi 140 godina postojanja, pa ih je gradonačelnik Dražen Srpak predložio za županijsku nagradu Zrinski jer su to zaista i zaslužili.

Danas su preuzeli kombinirani uređaj za spašavanje unesrećenih osoba iz vozila. Uređaj radi na baterije pa je jednostavnije njime rukovati, što je jako važno zbog brzine spašavanja. Grad je financirao nabavku u iznosu od 52.000,00 kn.

Danas su vatrogasci na Hrastinki, uvježbavali rad s novim uređajem, u nadi da će se ovaj uređaj koristiti samo u vježbama, a ne nekoj nemiloj situaciji.

VIDEO:

(GMS)

Vezani članci

1 komentar

Posavec Goran 7. veljače 2022 at 11:20

Isperite malo gradonacelniku putra sa glave

Odgovor

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja