Međimurje Press
DruštvoŽupanija

Kandidat za župana MLADEN NOVAK: Spremni smo na sve izazove i potencijalne kandidate bez obzira ko stoji iza njih!

Mladen Novak danas je uz potporu suradnika, održao kratku najavnu press konferenciju svoje kandidature za međimurskog župana

-Želim se zahvaliti svima koji su u proteklom periodu, a nadasve zbog razvoja neugodne situacije nastale  u Međimurskoj županiji, prepoznali mene kao čovjeka, koji u ovom trenutku može i treba postati župan. Naime, radi se o problemima koji do sada nisu rješavani ili su tek napravljeni temelji. Nakon mjesec i po dana koji sam sa suradnicima proveo na terenu, uvjerili su me da budem ovdje pred vama kao kandidat za župana.

Danas u vremenu kada skupljamo potpise, aktualizirat ću neke smjernice kandidature za koje smatram da su prioritetne. Ponajprije to je sigurnost. Želim da se svako tko dolazi i živi u Međimurju, bez obzira na boju kože i nacionalnost, osjeća sigurno. Nadalje, nameće se već jedan poduži period problema niskih plaća u našem kraju. Zadatak županijske vlasti je da stvori uvjete i pretpostavke da se ovdje u Međimurju proizvode proizvodi i industrija koja će moći platiti radnike na adekvatan način kako bi mogli živjeti od rada. Da ne odlaze u inozemstvo što se sada događa, jer postajemo vikend destinacija za Međimurce.  Problem je i prometna infrastruktura. U svakoj kampanji problem obilaznica dolazi do izražaja, ali nažalost još ni jedna lopata nije “zapičena” u zemlju.

Sve su to prioriteti koji se moraju rješavati i sa centralnom vlasti u državi koja je u proteklom periodu izostala. U ovom trenutku ima puno novaca koje treba povući iz EU i državnog Proračuna. To se svakako može učiniti s gotovom projektima, koji će donijeti novu vrijednost, stvoriti dobro plaćena radna mjesta,  a ne kao dosada, projektima koji su stvarali samo trošak – zaključio je Novak.

 

Potom je predstavio svoju zamjenicu dr.med. spec. infektolog.Tanju Potočnik-Hunjadi , koja će kako je rekao, puno više pridonijeti stručnom kvalitetnom radu ŽB Čakovec i vratiti povjerenje građana Međimurja u zdravstveni sustav.

-Zahvaljujem Novakovoj kandidaturi za župana, a koju je prihvatio nakon našeg dužeg uvjeravanja, najavno je rekla dr. Potočnik-Hunjadi. Na svoje dugogodišnje iskustvo i rad, na upućenost u sve strukture županije, zaključili smo da je Novak najbolja osoba za preuzimanje mjesta župana Međimurske županije. Velika čast mi je prihvatiti ovu kandidaturu za zamjenicu župana. Vezano uz pandemiju i razne dezinformacije znam da su ljudi prestali vjerovati u znanost. Trebamo razbiti taj strah i stvoriti dobru strukturu koje će Međimurje dovesti do željene procijepljenosti.

Na kraju Mladen Novak istaknuo je kako je nezavisni kandidat i da je po habitusu socijaldemokrat, a po tom uzuzu i živi. Naglasio je da se obraća biračkom tijelu koje njeguje takve vrijednosti.

(rd)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja