Međimurje Press
Političke stranke

[EKSKLUZIVNO] Socijaldemokrati osnivaju stranku 9. srpnja!

Hrvatskoj je potrebno pokrenuti novu socijaldemokratsku priču, jer vjerujemo da većina hrvatskih građana „diše“ lijevo, ali su rezignirani i razočarani u one koji su do sada u društvenom i političkom životu Hrvatske predstavljali građane koji se smatraju socijaldemokratima i koji žive poštujući socijaldemokratske vrijednosti. Smatramo da je potrebno vratiti se temeljnim socijaldemokratskim uvjerenjima slobode, pravednosti i solidarnosti, poštenog, uključivog i dosljednog djelovanja te se fokusirati na podizanje kvalitete životnog standarda svih građana, zaštitu prirodnog okoliša i kulturne baštine, izgradnju ravnopravnog društva koje potiče i čuva najslabije među nama i one obespravljene raznim nepravdama -rečeno je danas na predstavljanju Socijademokrata u čakovečkom Domu sindikata.

Udrugu su u Čakovcu predstaviti predsjednik Udruge Davorko Vidović, koordinator Udruge za Međimursku županiju Mladen Novak, tajnik udruge Nikša Vukas, Aleksandra Biškupić Šević pravni stručnjak, Sebastijan Svat operativni tajnik te osnivači i zastupnici Kluba Socijaldemokrati u Hrvatskom saboru.

-Tijekom 6 mjeseci koliko postojimo okupili smo preko 2000 članova 13 županija. u Zagrebu 16 ogranaka sa stručnjacima različitih profila. To su ljudi koji potpuno slobodno žele davati prijedloge, ideje, organizirat okrugle stolove, predlagat zakonska rješenja. Zato je udruga dobra i neće se gasiti, iako ćemo osnovati stranku i to 9. srpnja 2022.godine. Dakle dolazimo da ostanemo, a ne da budemo meteorska stranka, što se dogodilo mnogima. Naravno sve je to veliki proces koji nas očekuje, ali imamo dovoljno iskustva da sa svojim programom okupimo većinu lijevih birača. U Hrvatskoj nedostaje socijaldemokracija i to je činjenica. Jednom smo je već stvarali, bio sam zamjenik Račana i suprotstavili smo se jednoj rigidnoj vlasti. Tako i sada. Propadanjem SDP koje je započelo prije desetak godina, sada taj prazni prostor kojeg građani Hrvatske trebaju mi ćemo popuniti novim sadržajima na starim vrijednostima -slobode, pravde, jednakosti, solidarnosti – rekao je Davorko Vidović i dodao kako Socijaldemokrati  žele voditi, a ne zavoditi ljude, želimo ponuditi ozbiljnu politiku.

Mladen Novak naglasio je kako u svim gradovima i općinama u Međimurju Socijaldemokrati žele osnovati svoje ogranke, dobiti istomišljenike da bi se krenulo u izbore kada god oni budu. Zato je važno osnovati stranku i time olakšati komunikaciju. S obzirom na političku situaciju u zemlji, mislim da je ovo pravo vrijeme za ovakvu stranku i da će nas podržat svi lijevo od centra – naglasio je Novak, dodajući kako u Međimurju očekuje najmanje tisuću članova.

Napomenimo da su predstavljanju nazočili predstavnici nekoliko međimurskih stranaka, a podršku su došli dati i župan Matija Posavec sa gradonačelnicom Čakovca Ljerkom Cividini.

(R.Dobošić)

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja