Međimurje Press
Gastronomija

Raskošno izdanje ručno rađenih medenjaka u hit pakiranju!

Samo 15.000 paketa omiljene blagdanske slastice u originalnoj Mlinar recepturi u prodaji je diljem zemlje i oduševljava već na prvi pogled

U svojem okružju mnogi od nas poznaju barem jednu osobu zaluđenu jagodama, lubenicom ili gumenim bombonima, a u blagdansko vrijeme posebno su glasni obožavatelji medenjaka, tradicionalne poslastice koja je često neodvojiva od koncepta stvaranja pravog božićnog ugođaja. Upravo zbog toga, najveći hrvatski pekarski lanac mjesecima je potiho kreirao jedinstvenu recepturu i dizajn pakiranja ove poslastice koja je sada u limitiranom izdanju napokon dostupna u većini njihovih poslovnica.

Nemojte reći da niste na vrijeme saznali ovu informaciju, jer spretno i ručno izrađeni medenjaci po tajnoj Mlinarovoj recepturi iz šibenske su tvornice krenuli na put baš u pravo vrijeme kako bi svoje mjesto pronašli ispod božićnih drvaca vaših najmilijih. Jedino što u Mlinaru otkrivaju o načinu proizvodnje ovih mnogima omiljenih keksića jest da je korišten med vrhunske kvalitete, miješani voćni namaz u svrhu punjenja te mnoštvo kvalitetnih začina za prepoznatljiv okus i miris koji će savršeno pasati uz šalicu kuhanog vina ili božićnog čaja.

Najveći problem je taj što će mnogima biti žao otvoriti ovo predivno interaktivno pakiranje dizajnirano u retro stilu – no u Mlinaru su ponudili rješenje i za ovaj problem. Nakon otvaranja prozorčića na ambalaži te postavljanjem bilo kakvog izvora svjetlosti, nastaje posebno atraktivna dekoracija koju će primijetiti baš svi vaši gosti, naročito oni najmlađi.

Usput im svakako ispričajte priču o medenjacima koja definitivno zaslužuje pažnju.

Povijest Mlinara kreće iz Križevaca, točnije gospodina Hinka Schwartza i njegovog paromlina te tvornice drvene robe. Nakon što je tvornica nažalost izgorjela u jednom od najvećih križevačkih požara 1899. godine, Schwartz nije odustao te je 1903. podigao novi mlin te osnovao tvrtku naziva ‘Prvi križevački paromlin i paropila Hinko Švarc i sinovi’, danas poznatiju kao Mlinar. I naravno, jedna od Mlinarovih posebnosti i tada su bili upravo – medenjaci.

Naime, u vrijeme kada šećer nije bio dostupan kao danas te je bio izuzetno skup, kao njegova se zamjena koristio pčelinji med. I upravo je med glavni, nezamjenjiv i izuzetno karakterističan sastojak ove mnogima omiljene blagdanske poslastice: ukusnih, mekanih keksa topivih u ustima čija povijest seže sve do srednjeg vijeka.

Upravo zbog ove zanimljive povijesti, hit interaktivno pakiranje novih medenjaka ilustrirano je na način da podsjeća na Paromlin. Osim toga, kako bi i ono bilo u skladu s ovom povijesnom pričom o ustrajnosti i ne odustajanju, ambalaža je održivog karaktera te se osim kao ukras nakon blagdana može iskoristiti za pohranu – čime dobiva novu namjenu.

Ovih blagdana zasladite se originalnom recepturom iz Mlinar pekarnica gdje su među mnoštvom slanih i slatkih proizvoda medenjaci jedan od najomiljenijih. Uživajte u punoći okusa, a za dodatnu sreću i osmijeh više – darujte medenjake najdražim osobama te zajedno uživajte u blagdanskom raspoloženju. Mlinarovi medenjaci stižu svježi i meki, mirisni i bijelom šećernom ocaklinom ručno ukrašeni te u limitiranom blagdanskom izdanju zapakirani kao savršen dar.

Ipak, valja požuriti jer u prodaji je samo 15 tisuća paketa koje – kada ih napokon otvorite i kada vas obgrli miris ove tradicionalne slastice, a slatki i aromatični zalogaji transportiraju u djetinjstvo – znat ćete da ste pružili najbolji doprinos još ljepšem božićnom ugođaju.

Ivanka Rade

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja